Nieuw Snor-boek: SHOOT! van Zilverblauw


Fotograferen met je hart

UTRECHT, 20151006 -- Een handboek over fotografie zonder ingewikkelde termen, met móóie beelden en inspirerende oefeningen. Waardoor iedereen mooie foto’s kan leren maken. Dat is het boek ‘Shoot! Fotograferen met je hart’ van prijswinnend blogger Anki Wijnen van Zilverblauw. In dit boek geeft ze al haar fotografiegeheimen prijs. Het boek verschijnt op 6 oktober bij Uitgeverij Snor.

Anki Wijnen is met haar blog Zilverblauw winnaar van de Meet The Blogger Award Advanced. Zij is een van de grootste interieur/lifestylebloggers van Nederland. Zij weet hoe je plaatjes schiet die sprankelen en die je raken. Waarop ogen twinkelen, eten er net zo goed uitziet als het smaakt (of beter!) en een middag in het bos iets weg heeft van een sprookje. Omdat Wijnen steeds vaker vragen kreeg over fotografie én omdat ze het anderen gunt om te leren fotograferen zonder verzand te raken in technische gebruiksaanwijzingen, maakte ze dit boek: ‘Shoot! Fotograferen met hart.’ In dit boek geen vaktaal, moeilijke grafieken en zo min mogelijk ingewikkelde termen. Dit boek gaat over kijken, zien en fotograferen met je hart. En ja, daar hoort wat techniek bij, maar niet te veel. Anki Wijnen: “Het doel van dit boek is dat jij jouw leven vast kunt leggen zoals jij het ziet, op jouw manier. Want als ik het kan, kun jij het ook.”

Kijken
In SHOOT! leer je hoe je het beste kunt kijken en hoe je een goede compositie maakt. Het boek geeft onder ander tips over het fotograferen van producten, interieurs, eten, mensen en landschappen. Anki Wijnen leidt je door de technieken heen en geeft creatieve tips ‘n tricks waarmee iedereen overweg kan.

Zilverblauw
In 2011 begon Anki Wijnen met het delen van beelden uit haar dagelijks leven op het blog Zilverblauw. “Ik wilde de schoonheid die ik om me heen zag overbrengen op mijn bloglezers.” In het begin liep ze aan tegen haar eigen beperkingen. Fotografie begrijpen aan de hand van ingewikkelde boeken vol technische termen lukte niet. Uiteindelijk heb ik zelf uitgevonden hoe mijn camera werkte en hoe ik goede foto’s kan maken.” In de loop van de jaren heeft Wijnen een eigen stijl ontwikkeld van heldere en herkenbare foto’s. Zilverblauw heeft meegewerkt aan verschillende grote publicaties en blogs, zoals Mollie Makes en IKEA Family. Ze werkt onder andere voor HEMA en Red Rag.

Uitgeverij Snor
Uitgeverij Snor is een uitgeverij van slimme, speelse en mooi vormgegeven boeken die leuk zijn om te geven en nog leuker om te krijgen.

Titelinformatie
Titel: SHOOT!
Auteur: Anki Wijnen
Styling: Anki Wijnen
Fotografie: Anki Wijnen
ISBN: 978-94-6314-000-3
Aantal pagina’s: 144
Formaat: 170 x 240 mm
Uitvoering: Hardcover met linnen rug
Prijs: € 19,95
Verschijnt: 6 oktober 2015