Langere ochtendspitsfiles door regen


6 oktober 2015, 07:33

De files van de dinsdagochtendspits zijn op veel plaatsen langer dan normaal. De regen doet vanochtend een spreekwoordelijke duit in het zakje waardoor de vertraging op het Nederlandse wegennet groter is dan normaal onder droge omstandigheden.

Lange files staan er aan het begin van de ochtendspits in de regio Noord Holland op de A7 richting Zaandam en op de A9 van Alkmaar naar Amstelveen.

Bij Rotterdam is het filerijden op de A13 richting de Maasstad bij Delft na een aanrijding, op de A16 richting Rotterdam en een te hoge vrachtwagen blokkeert de Botlektunnel richting Rozenburg op de A15 met 6 kilometer en een half uur vertraging tot gevolg.

In het Zuiden van het land vertraagt het verkeer op de A58 van Tilburg naar Breda na een aanrijding bij Bavel en op de A67 vanuit Venlo staat 9 kilometer file voor het knooppunt Leenderheide bij Eindhoven met daar ruim een kwartier extra reistijd.

In het Oosten van het land staat de langste file op de A12 van Arnhem naar Utrecht, 10 kilometer bij Wageningen, met een kwartier vertraging.