Meer ruimte voor carpoolers bij Joure(05-10-2015)


Lees deze pagina voor
Afbeelding uitdelen koffie en croissants bij carpoolplaats knooppunt Joure

De vernieuwde carpoolplaats bij Joure is klaar. Het terrein naast de rotonde is uitgebreid van 150 naar 217 plekken. De carpoolplaats stond vaak vol en de verwachting is dat er nog meer auto's bijkomen als het nieuwe knooppunt Joure klaar is. Om carpoolers te bedanken voor hun begrip tijdens
de werkzaamheden, kregen ze maandagochtend 5 oktober een kopje koffie met croissant aangeboden.

Tussen 6.00 en 8.00 uur verwelkomden wethouder Durksz van gemeente De Fryske Marren, directeur Hofman van aannemer DVJ en franchisenemer Zuiderveld van McDonald's de automobilisten.

Knooppunt Joure

De carpoolplaats is het eerste zichtbare resultaat van de aanpak van knooppunt Joure. Eind 2015 start aannemer Gebroeders Van der Lee met het verdiepen van de Langwarder Wielen en de aanleg van het nieuwe knooppunt. De grote rotonde bij Joure maakt plaats voor een doorgaande verbinding tussen
de A6 en de A7 (Lemmer-Heerenveen). Ten westen van Joure komt een ongelijkvloerse kruising van en naar Sneek. Ook een nieuw busstation en een ovatonde bij de entree van Joure horen bij het project. Eind 2017 is het nieuwe knooppunt klaar.

Drie overheden, een doel

Rijkswaterstaat, provincie Fryslan en gemeente De Fryske Marren werken samen in een bestuurlijke alliantie. Elke partij heeft een eigen verantwoordelijkheid binnen het project. Uiteindelijk hebben zij een gezamenlijk doel: een sterk, veilig en bereikbaar Fryslan.