Gebiedsplan Zevenbergschen Hoek van start


Geplaatst: 2-10-2015

Een volle zaal dinsdagavond 29 september in gemeenschapshuis De Zevensprong in Zevenbergschen Hoek, met bewoners die benieuwd waren naar de aftrap van het gebiedsplan voor hun dorp.

In algemene zin was er tevredenheid over de leefbaarheid in het dorp, dat pakweg 10 jaar geleden als gevolg van de aanleg van de HSL al een enorme facelift heeft gekregen. Men toonde zich trots op het gezonde verenigingsleven, de speeltuin en het huidige voorzieningenniveau. Toch zijn er ook
zorgen over de toekomst van het dorp: het sluipverkeer, de overlast van het vrachtverkeer, de geluidsoverlast vanwege de HSL, de woningbouwopgave voor starters en senioren, de kwaliteit van het schoolgebouw en het gemeenschapshuis en het perspectief van verzorgingstehuis Sint Martinus.

De gemeente gaat op korte termijn al aan de slag om de verkeersproblemen aan te pakken. Op 14 oktober zijn hiervoor twee inloopbijeenkomsten georganiseerd in De Zevensprong; zowel 's middag (15.30 - 17.30 uur) als 's avonds (19.00 - 21.00 uur) kunnen bewoners zich laten infomeren over de
uitvoeringsplannen voor onder andere de Driehoefijzersstraat, de Gelderse weg en de Vlijt. De overige uitdagingen worden betrokken bij het vervolgproces van het gebiedsplan. De eerstvolgende dorpstafelbijeenkomst is op 21 oktober 2015.

Projecten

* Gebiedsplannen