Nederlands Koor Festival 2015-2016 gaat door

Nederlands Koor Festival

Persbericht

6 oktober 2015

Nederlands Koor Festival 2015-2016 gaat door

Het bestuur van de Stichting Nederlands Koor Festival (NKF) heeft groen licht gegeven voor de voorrondes en finale in 2016. Dit betekent dat het grootste landelijk evenement op koorgebied definiitef doorgaat. Dit is in belangrijke mate te danken aan een genereuze toezegging van het VSB Fonds en een aantal andere fondsen.

Aanmelding voorrrondes geopend

De aanmelding is geopend voor de 5 voorrondes die het NKF zelf organiseert. De mogelijkheid tot aanmelding voor de 3 andere voorrondes (georganiseerd door partners van het NKF) zal spoedig volgen. Op www.nederlandskoorfestival.nl, in de nieuwsbrief en op facebook kunt u alle ontwikkelingen volgen.

NKF in 2015

In 2015 organiseert het NKF zelf geen voorrondes, maar er zijn wel activiteiten die van belang zijn voor het NKF. Op 10 en 11 oktober vindt in Roermond een NKF-voorrronde plaats in het kader van het Open Limburgs Korenfestival. Dit evenement kan directe finaleplaatsen, voorwaardelijke finaleplaatsen (zgn. 'wildcards') en coachingsticket met recht op herkansing opleveren. Aansluitend vindt op 31 oktober 2015 in Rotterdam het BALK Top Festival plaats. Dit grootste koorfestival lichte muziek levert finalisten uit de eerste plaatsen TOPklasse Popkoren en Grote Vocal Groups en wild card-kandidaten uit de tweede plaatsen van dezelfde categorieën, mits de koren voldoen aan het NKF-reglement.

NKF in 2016

De volgende voorronde data staan inmiddels gepland

Zaterdag 16 januari 2016, Tilburg (Noord-Brabant). Organisatie: Federatie Tilburgse Zangverenigingen i.s.m. KoorPlein Noord-Brabant. Aanmelding is nog niet geopend.

Zaterdag 13 februari 2016, Amsterdam (Noord-Holland).Theater Het Park, Amsterdam ZO. Organisatie Koor The Revivals. Tevens herkansingsmogelijkheid. Aanmelding is nog niet geopend.

Zaterdag 20 februari 2016, Haarlem (Noord-Holland). Oud-Katholieke Kerk, Haarlem. Organisatie NKF. Tevens herkansingsmogelijkheid (niet voor koren die op 13 februari een herkansing met recht op coaching behalen). De aanmelding is geopend.

Zaterdag 12 maart 2016, Oldenzaal (Overijssel). Hofkerk Oldenzaal. Organisatie NKF.Tevens herkansingsmogelijkheid. De aanmelding is geopend.

Zaterdag 2 april 2016, Heerenveen (Friesland), Theater De Rinkelbom. Organisatie NKF. Tevens herkansingsmogelijkheid. De aanmelding is geopend.

Zaterdag 9 april 2016, Middelburg (Zeeland), Zeeuwse Concertzaal. Organisatie Zeeuwse Concertzaal en Koorplein Zeeland.Tevens herkansingsmogelijkheid (niet voor koren die op 2 april een herkansing behalen). Aanmelding is nog niet geopend.

Zaterdag 21 mei 2016, Utrecht (stad), locatie nog niet bekend. Organisatie NKF. Tevens herkansingsmogelijkheid. Na deze voorronde is live herkansing niet meer mogelijk. De aanmelding is geopend.

Zaterdag 28 mei 2016, Haarlem (Noord-Holland), Doopsgezinde Kerk. Organisatie NKF. Tevens herkansingsmogelijkheid (niet voor koren die op 21 mei een herkansing behalen). Na deze voorronde is live herkansing niet meer mogelijk. Na deze voorronde wordt de definitieve finaleplaatsing direct resp. binnen enkele dagen bekend gemaakt. Aanmelding is nog niet geopend..

Finale NKF 2016

Zaterdag 25 juni of zondag 26 juni 2016, Utrecht (stad). Locatie en dag worden binnenkort bekend gemaakt.

Kijk voor alle informatie en aanmelding op www.nederlandskoorfestival.nl.