Voortgang herinrichting stationsomgeving Putten

Gepubliceerd: 21 september 2015

Voortgang herinrichting stationsomgeving Putten

In augustus 2015 is gestart met om de stationsomgeving in Putten klaar te maken voor de toekomst. Zowel de (fiets)parkeerplaatsen als de toegang tot het station en de perrons wordt aangepast. De veranderingen moeten leiden tot een verbeterde verkeersveiligheid en een betere informatievoorziening in een prettige, groene omgeving.

472 extra fietsparkeerplaatsen

Maandag 14 september startte de werkzaamheden voor de nieuwe fietsenstalling aan de oostzijde van het station (locatie van de huidige autoparkeerplaats achter de Oude Deel). De huidige fietsenstalling wordt verplaatst en er worden extra fietsenparkeerplaatsen gerealiseerd.

Station Putten krijgt 472 extra fietsparkeerplaatsen met overkapping. De nieuwe fietsenstalling is naar verwachting halverwege november gereed. Na de uitbreiding is het straks optimaal overstappen voor reizen met de trein. In totaal zijn er na de uitbreiding 952 fiets-/bromparkeerplaatsen bij station Putten.

Tijdelijke fietsparkeerplaats

Voor de fietsers zijn tijdelijk fietsenrekken geplaatst op het terrein achter de Oude Deel. Dit terrein is ingericht met 400 fietsenrekken (dit zijn 125 fietsparkeerplaatsen meer dan in de huidige fietsenstalling).

Fietsers moeten hun fiets stallen op deze tijdelijke fietsparkeerplaats. Dit is aangegeven met borden en Putten voorziet fietsen van fietslabels om de fietsers ook op locatie te informeren. Reizigers die hun fiets in een fietskluis hebben staan, kunnen deze blijven gebruiken totdat ze bericht krijgen dat hun nieuwe kluis klaar is. Dat zal naar verwachting medio oktober 2015 zijn.

Veranderingen voor auto en bus

Maandag 21 september startte de werkzaamheden aan de toegangsweg naar het station en de parkeerplaats.

Reizigers kunnen hun auto tijdelijk parkeren op het parkeerterrein aan de westzijde van het station (aan de kant van Benegas) of op het tijdelijke parkeerterrein, dat aan de Nijverheidsweg is aangelegd. Automobilisten worden via borden geinformeerd.

Omdat de lijnbus vanaf maandag 21 september tot en met 2 oktober niet bij het station terecht kan, is een tijdelijke bushalte aan de Nijverheidsweg gerealiseerd. Reizigers worden via verwijzingsborden geinformeerd.

De aanpassing van de perronopgang aan de westzijde (de kant van Benegas) is bijna gereed. De helling is minder steil gemaakt, zodat deze voldoet aan de huidige eisen voor (rolstoel) toegankelijkheid.