Grote belangstelling voor Green Aruba Pre-event

Grote belangstelling voor Green Aruba Pre-event

Den Haag - In het Kyocera stadion te Den Haag werd op 30 september 2015 het Green Aruba Pre-event gehouden. Het evenement kon rekenen op een grote aanwezigheid van verschillende bedrijven die informatie kregen over de Green Aruba Conference op 27 en 28 oktober in Aruba.

Deze bijeenkomst had als doel om de deelnemers nader kennis te laten maken met de visie en de plannen van de Arubaanse regering op het gebied van duurzaamheid. Tussen 26 en 31 oktober 2015 vindt de "Aruba Sustainable Energy Week" plaats in Aruba en de zesde Green Aruba Conference is onderdeel van dit programma.

Gevolmachtigde Minister Alfonso Boekhoudt hield een presentatie over Aruba als `groene hub" tussen Europa en Latijns-Amerika. Minister van Economische Zaken, Communicatie, Energie en Milieu, Mike de Meza, sprak over het verkrijgen van een volledig duurzame samenleving en de invoering van een duurzame economie. Utilities Aruba NV directeur Frank Hoevertsz besteedde meer aandacht aan de opzet en de doelstelling van de "Aruba Sustainable Energy Week".

Daarnaast hield de directeur van TNO Energie Mart van Bracht een inleiding over de aanwezigheid van TNO in Aruba en vertelde over het Smart Community-project. CEO van Pfixx Solar Fons van Pul gaf aan de aanwezigen een uitleg over de aanleg van de Solar Park bij luchthaven Reina Beatrix.