Made in The Binckhorst - Erfgoeddag

P E R S B E R I C H T

Den Haag,

Made in The Binckhorst - Erfgoeddag

Den Haag, Binckhorst, zaterdag 10 oktober 11.00 – 16.00 uur

Op 10 oktober vindt de Made in The Binckhorst Erfgoeddag plaats. Vanaf 10.30 uur zijn er tal van activiteiten waardoor kennis kan worden gemaakt met de historie en de actuele bedrijvigheid van de Binckhorst; het Haagse industrie gebied in transitie. Op deze dag staat de industriële ontwikkeling van het gebied centraal. Aan de hand van een aantal historische bedrijfslocaties is te zien hoe industrieel erfgoed een tweede leven heeft gekregen door herbestemming als bedrijfsverzamelgebouw.

De Erfgoeddag start om 10.30 uur op het terras van Bink36 met een optreden van de drumfanfare Forum Hadriani met onder andere de Van der Heemmars. Van der Heem was ooit een van de belangrijke fabrikanten op de Binckhorst. Daarna starten ook op andere locaties in de Binckhorst diverse activiteiten en zijn er mogelijkheden om verschillende gebouwen te bezoeken.

In Bink36 voert een route langs historische PTT foto’s en openen verschillende bedrijven hun deuren in dit gebouw. Hier is ook het centrale informatiepunt van de dag.

Om 12.00 en 14.00 uur zijn er o.l.v. een Gildegids wandelingen van Bink36 naar MOOOF aan de Binckhorstlaan 135. Hier zijn historische Haagse piano’s te bezichtigen van de Stichting Pianobouw. Deze piano’s zijn om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur te beluisteren tijdens miniconcerten.

Het depot van het Haags Busmuseum opent haar deuren voor het publiek en in één van de bussen is de tentoonstelling 'Binckhorst in Vervoering' te zien.

In het Trefpunt Rotterdamsebaan is een tentoonstelling over het gebouw van Auto-Palace en de 100 jarige geschiedenis van dit bedrijf. Auto-Palace is onlangs gesloopt voor de aanleg van de Rotterdamsebaan.

De Caballero Fabriek en restaurant Mama Kelly, gevestigd in het ketelhuis van deze voormalige fabriek aan de Saturnusstraat, zijn te bezoeken. En in het nieuwe brouwcafé van Kompaan aan de Saturnusstraat 55 is een bierproeverij te bestellen. Om 16.00 uur kan men onder het genot van een Haags gebrouwen biertje een lezing bijwonen van Marco Daane over Haagse bierbrouwers.

Vervoer binnen de Binckhorst is tegen een kleine vergoeding ook mogelijk met een historische bus of met de boot. Voor het uitgebreide programma, locaties en informatie kijk op www.madeinthehague.eu