Marathon Eindhoven zorgt voor extra reistijd naar Catharina Ziekenhuis

Marathon Eindhoven zorgt voor extra reistijd naar Catharina Ziekenhuis

24 SEPTEMBER 2015

Het Catharina Ziekenhuis is op zondag 11 oktober tijdens de Marathon Eindhoven van 10.00 uur tot 18.00 uur moeilijk bereikbaar. Het ziekenhuis ligt midden in het parcours en is tijdens de marathon niet met het openbaar vervoer en lastig per auto te bereiken. Bezoekers van het ziekenhuis, Spoedeisende Hulp en/of Huisartsenpost moeten rekening houden met omleidingsroutes en een langere reistijd. Na 15.00 uur is het ziekenhuis per auto weer via de normale route te bereiken. Het openbaar vervoer rondom het ziekenhuis ligt tot 18.00 uur stil.

Het Catharina Ziekenhuis is bereikbaar vanuit de John F. Kennedylaan vanaf noordelijke en zuidelijke richting. Ook via de Boschdijk en de 1e Lieven de Keylaan is het ziekenhuis bereikbaar. Op sommige punten in de stad zijn oversteekplaatsen gecreeerd, waar het verkeer over het parcours van de marathon wordt geleid. Op de belangrijkste kruispunten worden gele borden geplaatst met de juiste routes naar het ziekenhuis. Er is een routekaart met oversteekplaatsen beschikbaar.

Het advies voor bezoekers is om op 11 oktober het ziekenhuis tijdens de marathon te mijden en gebruik te maken van de avondbezoektijden tot 20.00 uur (familie en vrienden) of 21.00 uur (naasten: partner, kinderen, ouders). Voor enkele afdelingen gelden afwijkende bezoektijden. Na 15.00 uur zijn de wegen rondom het ziekenhuis weer open voor verkeer. Per bus is het ziekenhuis vanaf 18.00 uur weer bereikbaar.

Bezoekers en patienten van het ziekenhuis worden in de week voor de marathon geinformeerd door middel van posters, flyers op de verpleegafdelingen en de website. De sportclubs in Eindhoven worden door de gemeente Eindhoven via een mail op de hoogte gesteld van de omleidingroutes naar het ziekenhuis.