Kunst en antiek taxatie bij Nieuw Land

1 oktober 2015

Oude meuk of verborgen schat?

Poekelien Lingbeek 2Op zondag 11 oktober komt 'Cash op Zolder'- taxateur Poekelien Lingbeek (foto) naar Nieuw Land, in Lelystad, voor een kunst- en antiektaxatie. Bezoekers mogen maximaal 2 voorwerpen op waarde laten taxeren. Kaartje voor taxatie is EUR 3,- (exclusief eventueel museumbezoek). Taxateur Lingbeek is aanwezig tussen 14.00 en 17.00 uur. Iedereen is welkom om deze middag met eigen meegebrachte spullen langs te komen, maar om zeker te zijn van een taxatie kunt u zich ook aanmelden via aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl o.v.v. 'taxatie'.

Kijkt u wel eens naar programma's als 'Tussen Kunst en Kitsch', of 'Cash op Zolder'? Een schilderij dat in een donkere hoek hangt, kleine vaasjes die op de rommelmarkt zijn gekocht; ze blijken ineens heel speciaal en waardevol te zijn. Maar ook: kostbare sieraden zijn toch niet zo speciaal als de bezitter had gehoopt. Waardevol of niet, het is altijd leuk om te weten waar iets vandaan komt, hoe oud het is en wat de daadwerkelijke waarde zal zijn. Op zondag 11 oktober komt taxateur Poekelien Lingbeek naar Nieuw Land om eigendommen van bezoekers te taxeren. Lingbeek is, naast taxateur in het AVROTROS televisieprogramma 'Cash op Zolder', gecertificeerd RegisterTaxateur en Makelaar van kunst, antiek en inboedelgoederen. Ook werkt Lingbeek free-lance voor particulieren, veilinghuizen, gemeenten, ondernemers, advocaten, curatoren en expertisebureaus.

Maand van de Geschiedenis

De taxatiemiddag bij Nieuw Land is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis; het grootste historische evenement van Nederland, jaarlijks tijdens de hele maand oktober. Meer dan 500 culturele instellingen organiseren activiteiten rondom het thema Tussen Droom & Daad. Ook in Flevoland zijn er diverse activiteiten georganiseerd. Het programma en meer informatie staan op deze website bij activiteiten.