Bewoners Bossche zorgcentra met Health Angels naar het museum

Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch haalt bewoners Bossche zorgcentra naar het museum - op de motor van de Health Angels

museum voor hedendaagse kunst en design

Bewoners Bossche zorgcentra met Health Angels naar het museum

Motorclub Health Angels neemt vrijdag 16 oktober een aantal bewoners van de Bossche woonzorgcentra Noorderkroon en Nieuwehagen in de zijspan mee naar het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. Hier bezoeken zij de tentoonstelling Bosch Geluk. De bewoners van de twee woonzorgcentra gaan op initiatief van kunstenaars Sjaak Langenberg en Rosé de Beer naar het museum. Dit is een bezoek die de bewoners, gezien hun beperking, anders niet zouden maken. De kunstenaars en het museum werken voor dit bijzondere uitje samen met MTC Health Angels, een club van motorrijders werkzaam bij Brabantzorg, de GGZ en Dichterbij. MTC Helath Angels stelt zich tevens ten doel mensen met een (verworven) beperking mee te laten genieten van het motorrijden middels zijspan.

In samenwerking met locale ouderenorganisaties onderzoeken Sjaak Langenberg en Rosé de Beer door middel van onalledaagse activiteiten hoe nieuwe netwerken voor ouderen ontsloten kunnen worden. Met hun 'Evenementenontwikkelbureau Zo Doen We Dat Hier’ en 'De Mopperclub' bezoeken de kunstenaars verschillende zorglocaties. Het project moet in 2016 leiden tot een zorgfestival waarin zorgen voor elkaar een nieuwe vorm en betekenis krijgt. Zij doen dit op uitnodiging van het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch.

Dit project is onderdeel van het driejarig onderzoeksproject Reinventing Happiness in opdracht van het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch en gastcurator Joanna van der Zanden. Doel van Reinventing Happiness is om alternatieve sociale concepten te ontwikkelen en te onderzoeken of een andere definitie van geluk nieuwe toekomstperspectieven oplevert.