Persuitnodiging: opening expositie LWD2040

Persuitnodiging: opening expositie LWD2040

Burgemeester Ferd Crone opent op vrijdag 16 oktober de expositie ‘LWD2040, The future is now! De toekomst is nu! De takomst is no!’. Uw redactie is hierbij van harte welkom.

Deze expositie gaat over de toekomst van Leeuwarden, door de ogen van jonge binnen- en buitenlandse architecten en stedenbouwkundigen. Hoe zou Leeuwarden er in 2040, of wellicht al eerder, uit kunnen zien? En welke mogelijkheden biedt dit onze stad? In het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 hebben zij met een blik van buitenaf, toekomstgerichte ideeën ontwikkeld voor verschillende locaties in en om de stad.

Jonge architecten en stedenbouwers van het Australische Victorian Eco Innovation Lab (VEIL) en de Master voor Architectuur en Urbanisme uit Tilburg hebben in het kader van hun opleiding en Leeuwarden-Fryslân 2018 onderzoek gedaan naar de stad Leeuwarden. Hoe ligt de stad er nu bij, welke mogelijkheden biedt de stad en voor welke uitdagingen staan we. Samen met de gemeente Leeuwarden, de provincie Fryslân en de NHL Hogeschool hebben zij vanuit hun inzicht en achtergrond acht ontwerpvoorstellen gevormd die tot inspiratie kunnen leiden bij de verdere ontwikkeling van toekomstige plannen voor de stad Leeuwarden.

Deze projecten en de uitwerking daarvan worden met de expositie ‘Leeuwarden 2040, the future is now!’ van 16 tot en met 30 oktober gepresenteerd op het Oldehoofsterkerkhof en in Winkelcentrum Zaailand.

De opening is op 16 oktober tussen 12.00-13.00 uur in het winkelcentrum Zaailand, unit op de begane grond (tegenover De Tuinen). Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.