Team OCI-Lions 1 opent elfde Oktoberfeest Sittard


De tophandballers slaan samen met burgemeester Sjraar Cox het eerste vat aan

Persbericht I Sittard-Geleen, 20 oktober 2015 - Vrijdagavond 23 oktober wordt de elfde editie van het Oktoberfeest te Sittard geopend. Het grootste najaarsfeest van het zuiden belooft ook dit jaar weer een groot spektakel te worden.

Muenchen, bakermat van het Oktoberfeest, is met FC Bayern wederom Deutscher Meister geworden op voetbalgebied. Sittard-Geleen heeft ook een drievoudig kampioensteam in de gelederen: de tophandballers van OCI-Lions 1. Zij zijn onze eregasten en zullen de burgemeester bijstaan in het aanslaan
van het eerste vat.



Nieuw in 2015

* Op de Markt verschijnt een oude muziek kiosk. Met elke dag live muziek.
* In het Brand Weizen Paviljoen komt een nieuw groot podium voorzien van de laatste nieuwe show effecten.
* De speciale Oktobermis op zondagochtend om 10.30 uur in de prachtige Basiliek aan de Oude Markt in aanwezigheid van Miss Oktoberfeest 2015. Deze wordt rechtstreeks door L1 uitgezonden.
* De grote Miniatuur Kermis is te bezichtigen in het Mariapark aan de Oude Markt. De toegang is gratis, maar er zal om een vrijwillige bijdrage gevraagd worden ten behoeve van de restauratie van de toren van de Basiliek.
* Het Bayern Labyrint, grootste mobiele doolhof. En de Wellenflier zweefmolen.
* Lange, houten tafels en banken op de Sittardse Festwiese staan in de schaduw van het Brauhaus Brand, een heuse Biergarten. De sfeer is er gemoedelijk, er komen Oktoberfeestvierders van alle leeftijden en het uitzicht over de Festwiese is ausgezeichnet.
* Nieuw is de rechtstreeks van het Muenchense Oktoberfest afkomstige "Oktoberfeest Tower". Een 40 meter hoge toren die voor het publiek toegankelijk is. Geniet van het uitzicht over de Festwiese en de Sittardse binnenstad, en geniet van dit heuse lunapark.
* Ook in de grote tent (Brand Weizen Paviljoen) is nu de mogelijkheid gecreeerd om kleine gerechten te bestellen.

Veiligheid voorop
De veiligheid van onze gasten, vrijwilligers en medewerkers staat voorop. Er is ons veel aan gelegen het Oktoberfeest ook dit jaar weer zonder noemenswaardige wanklank te kunnen vieren. Naast de camerabewaking op de buitenterreinen zullen dit jaar ook camera's in de feestpaviljoens letterlijk
een oogje in het zeil houden.
Tevens is de inrichting van het terrein aangepast om een maximale en veilige doorstroming van grote groepen bezoekers mogelijk te maken.



Openingstijden
De burgemeester heeft besloten om de openingstijden als volgt vast te stellen:

* Vrijdag 23 oktober en zaterdag 24 oktober: kermis tot 01.00 uur, paviljoens tot 02.00 uur, eetgelegenheden tot 03.00 uur, horeca tot 04.00 uur.
* Zondag 25 oktober: kermis tot 24.00 uur, paviljoens tot 22.00 uur, eetgelegenheden tot 23.00 uur, horeca tot 02.00 uur.
* Maandag 26 oktober: kermis tot 24.00 uur, paviljoens tot 01.00 uur, eetgelegenheden tot 02.00 uur, horeca tot 02.00 uur.
* Dinsdag 27 oktober en woensdag 28 oktober: kermis tot 24.00 uur, paviljoens tot 01.00 uur, eetgelegenheden tot 01.00 uur, horeca tot 01.00 uur.



In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober wordt om 03.00 uur de wintertijd ingevoerd.

Verkeer en parkeren
Het Oktoberfeest vindt plaats in de binnenstad van Sittard en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Bezoekers moeten rekening houden met een omleidingsroute ter hoogte van de bouwplaats van Ligne. Parkeren kan in de Odaparking (645 plaatsen) en op de overige parkeerplaatsen
rond het centrum. Voor de Odaparking raden wij automobilisten aan gebruik te maken van de inrit aan de Paardestraat.
In het Maaslandpark en aan de westzijde van het station worden aanvullende parkeerplaatsen opengesteld. Met borden wordt hiernaar verwezen.

Van zaterdag 24 oktober tot en met woensdag 28 oktober vinden werkzaamheden plaats op het spoortraject Sittard - Maastricht. De NS zet bussen in.
Aan de Haspelsestraat wordt een taxistandplaats ingericht.



L1 Stube
Net als voorgaande jaren kun je alle dagen terecht in de Stube op het kermisterrein. Deze prachtige glazen L1 Stube, met een kleurrijk uitzicht over de kermis en iedere avond top entertainment onder het genot van een pul bier of Weisswein.
De L1 Stube is alle dagen gratis toegankelijk. L1 zendt alle dagen uit op radio & tv. Live verslag en mooie sfeerimpressies vanaf het Oktoberfeest .



Het programma
Het volledige programma treft u aan op de website van het Oktoberfeest Sittard.

Deel deze pagina op:

* Twitter
* Facebook
* del.icio.us
* LinkedIn
* Digg
* Google Bookmark
* Google plus share

Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 20 oktober 2015