08-10-2015 Van kunstwerk tot gebruiksvoorwerp en vice versa


08-10-2015

Op 27 november gaan in SCHUNCK* twee exposities van start die alles te maken hebben met de transformatie van kunstwerk tot gebruiksvoorwerp en vice versa; `Visual Vinyl' en `Thomas Raat. Archetypes and Residues'.

Visual Vinyl

Vinyl is weer helemaal terug! Daarom brengt SCHUNCK* een groots opgezette tentoonstelling over het fenomeen kunstenaarsplaten. Van honderden kunstenaars zijn lp's en hoezen te zien die, al dan niet in samenwerking met popmuzikanten, zijn ontworpen door beeldend kunstenaars; o.a. een originele
zeefdrukhoes van Andy Warhol; Lady Gaga's lp `Artpop' met ontwerp van Jeff Koons, evenals albumcovers gemaakt door Damien Hirst en Jean-Michel Basquiat. Kortom, `Visual Vinyl' is een eerbetoon aan de lp als audiovisueel kunstwerk.

Thomas Raat. Archetypes and Residues

De tentoonstelling `Thomas Raat. Archetypes and residues' toont een serie nieuwe werken van de Nederlandse kunstenaar Thomas Raat. Het recente werk van Thomas Raat is een beeldend onderzoek naar het spanningsveld tussen autonoom design en massaproductie.
Alledaagse voorwerpen zijn door Raat gestript van hun originele kenmerken, totdat een `oervorm' of `archetype' overblijft. Vervolgens worden deze archetypen handmatig tot nieuwe kunstwerken omgevormd die herinneren aan het revolutionaire idee van het designobject dat het ooit was.

Opening

27 november - 17.00 uur met o.a. Abdelkader Benali i.h.k.v. Spoken Beat Night (27 nov / 20.00 uur / SCHUNCK* Filmzaal (+5) / EUR7,50)
28 november 2015 t/m 6 maart 2016
Entree: EUR5,- om beide tentoonstellingen te bezoeken
SCHUNCK* Glaspaleis - Bongerd 18 - Heerlen

[IMG][IMG]