Langverwacht Asterix album verschijnt op 22 oktober

De Papyrus van Caesar wordt nr. 36

Voor stripfans is het aftellen begonnen: vanaf donderdag 22 oktober ligt het nieuwe album 'De Papyrus van Caesar' in de winkelrekken en de verwachtingen zijn hooggespannen. Asterix is een stripklassieker 'buiten categorie' die namelijk niets van zijn frisheid en humor heeft verloren, integendeel. En Uderzo heeft zijn opvolgers Ferri en Conrad persoonlijk begeleid.

De Papyrus van Caesar is het tweede album van de nieuwe auteur Jean-Yves Ferri en tekenaar Didier Conrad en verschijnt precies twee jaar na Asterix bij de Picten, dat een ongekend groot verkoopsucces werd. Het 35e album was het eerste waaraan de inmiddels 87-jarige tekenaar Albert Uderzo niet zelf meewerkte, maar desondanks werden er in Frankrijk meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht. In Nederland waren dat er ruim 200.000.

De Papyrus van Caesar speelt zich volledig in Gallie af. Het vorige album speelde immers in Groot-Brittanie en het is de traditie dat wanneer Asterix naar het buitenland is geweest, hij de keer daarop thuisblijft. De verhaallijn blijft geheim tot het moment van verschijnen, wel is bekend dat het historische werk Oorlog in Gallie van Julius Caesar een rol speelt. Verder hebben de makers 'veel gevechten en nieuwe karakters, waaronder een zeer gemeen iemand' aangekondigd.

Het origineel van het eerste verhaal, Asterix de Gallier, werd gepubliceerd op 29 oktober 1959. Daarna volgden er vele klassiekers als Asterix en de Noormannen, Asterix en Cleopatra en De Ronde van Gallie. Wereldwijd werden er tot nu toe meer dan 350 miljoen albums verkocht.

Bekijk hier het interview met Albert Uderzo en Anne (dochter van) Goscinny, waarin zij het werk van de nieuwe makers prijzen: http://www.asterix.com/video2/asterix36d.mp4