Wie heeft informatie over aangetroffen dode man Jozef Israelskade?


Wie heeft informatie over aangetroffen dode man Jozef Israelskade?

Laatste update:
22-10-2015 | 11:39

Amsterdam - Twee weken geleden werd in het water van de Jozef Israelskade een dode man gevonden. De politie onderzoekt wie hij is en wat er gebeurd is, maar heeft zijn identiteit nog niet kunnen vaststellen. De recherche roept nu de hulp in van het publiek.

De man werd op dinsdag 6 oktober rond 18.00 uur door twee voorbijgangers gevonden. Hij lag in het water van de Jozef Israelskade ter hoogte van de Mauvestraat. De voorbijgangers schakelden direct de politie in. De man werd uit het water gehaald en voor onderzoek meegenomen. Hij is
hoogstwaarschijnlijk niet door een misdrijf om het leven gekomen.

Het gaat om een man met een donkergetinte huid en kort zwart haar. Hij had geen papieren bij zich en geen opvallende uiterlijke kenmerken als tatoeages of littekens. Ook onderzoek van zijn vingerafdrukken en DNA en een vergelijking met de geregistreerde vermiste personen bracht zijn identiteit
niet aan het licht. Hij droeg donkere schoenen maat 43 van het merk Nike Air Max. Een spijkerbroek maat 28L merk Paul Smith, een bruine korte stoffen jas, merk Sentone maat L en daaronder een zwarte trui met rode bies bij de mouwen.

De politie is op zoek naar mensen die meer weten over deze man of over de omstandigheden rond zijn dood. Mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.