NK korte baan in Drieburcht


22 oktober 2015
Zwemster

In sportcomplex Drieburcht zijn van 30 oktober tot en met 1 november de Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan zwemmen.

Dagelijks gaan 500 deelnemers de strijd met elkaar aan. Onder hen zwemmers als Ranomi Kromowidjojo en Sebastiaan Verschuren. Ook aanstormende talenten en de nationale selectie gehandicaptenzwemmen staan op de startblokken.

Tijdens de 3 wedstrijddagen vinden van 09:00 tot 12:00 uur de series plaats, en van 16:30 tot 18:00 uur de finales en medaille-uitreikingen. Tussen de series en finales zijn er estafettes voor goede doelen en op zondagmiddag geeft Ranomi Kromowidjojo een training aan jonge zwemtalenten.

Sportstad

Wethouder Hans Kokke: "Drieburcht is een geweldig sportcomplex met een zwembad waarin snelle tijden mogelijk zijn. We hebben net de titel van Europese sportstad ontvangen. Dat deze kampioenschappen hier worden georganiseerd is het bewijs dat Tilburg een echte sportstad is."

Kaarten

Bezoekers kunnen online kaarten bestellen op www.knzb.nl/tickets. 3 dagen toegang tot alle wedstrijden kost 26 euro. Er zijn ook tickets per dagdeel te koop. Als er kaarten over zijn, zijn die tijdens het kampioenschap ook te koop aan de kassa van Drieburcht.
Bekijk het volledige programma van het kampioenschap.