Acties voor en door de (binnen)stad


Ruim 200 Wageningers hebben in de afgelopen maanden een bijdrage geleverd aan de toekomstvisie voor onze stad. Deze visie biedt volop kansen om de binnenstad levendig, aantrekkelijk en toekomstbestendig te maken.

Burgemeester en wethouders (B&W) vinden het nu tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de uitvoering van deze visie en ook andere partijen daarvoor de gelegenheid te geven en te ondersteunen. Daarvoor is een uitvoeringsprogramma opgesteld. Veel projecten worden in 2016 afgerond, ook zijn
er projecten die in 2017 door kunnen lopen.



Meedoen?

Voor sommige activiteiten is de gemeente aan zet.

Veel andere activiteiten worden door inwoners of organisaties uitgevoerd. Daarvan hebben velen zich al gemeld, echter: hoe meer mensen zich aansluiten des te beter.

Wilt u aan de slag met de binnenstad of wilt u een idee delen? Meld dit dan door een bericht te sturen naar: binnenstad@wageningen.nl.



Geld

Voor de uitvoering heeft de gemeenteraad dit voorjaar 350.000 euro beschikbaar gesteld. Hoe dit geld verdeeld wordt over de verschillende acties/activiteiten staat in het uitvoeringsprogramma. Het voorstel van B&W wordt door de gemeenteraad besproken (waarschijnlijk op 30 november a.s.).



Uitvoering

'De start van dit proces was in Junushoff op 30 maart jl. Binnen een half jaar is samen met de stad een visie opgesteld waar we een uitvoeringsprogramma aan konden koppelen. Juist dat laatste is erg belangrijk. Een mooie prestatie van iedereen die er aan heeft bijgedragen!' aldus wethouder Han
ter Maat.



Informatie
Als u meer wilt weten, loop dan ook eens binnen in de pop up winkel `Ruimte voor de Binnenstad' (op de Markt, bij de fontein, Hoogstraat 15). Elke vrijdag is daar spreekuur van 14.30 tot 17.00 uur. U kunt er ook terecht met uw eigen ideeen voor de binnenstad. U hoort dan bij welke activiteit
u eventueel kunt aansluiten om uw wensen te realiseren.



Meer lezen over de toekomstvisie en op handen zijnde activiteiten en de stand van zaken? Kijk op deze website of volg #binnenstadwageningen op twitter.

Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 22 oktober 2015