Italiaanse verfilming van "Het Diner" in oktober in bioscoop

woensdag 30 september 2015 07:00

Dit is een origineel bericht van Arti Film VOF

22 oktober gaat I NOSTRI RAGAZZI in premiere in de bioscoop. De film is een Italiaanse bewerking van de succesroman "Het Diner" van Herman Koch over twee broers en hun echtgenoten die geconfronteerd worden met een uitzending op TV van beelden van een mishandeling en dood van een zwerfster. De gevolgen voor beider families zijn desastreus...

"I Nostri Ragazzi" is de tweede verfilming van deze wereldwijde bestseller en heeft in vergelijking met de Nederlandse versie een meer filmische setting met veel ruimte voor de hoofdkarakters. Het afwijkende gedetailleerde script behoudt de plot, maar begint al met een spectaculaire eigen proloog die het publiek warm maakt voor de schokken die gaan komen. Met een Italiaanse sterrencast en bekroond op het Filmfestival van Venetie.

Het gebeurt niet vaak dat een Nederlandse roman wordt verfilmd in het buitenland en al helemaal niet als dit een tweede versie betreft. De internationale filmpers is unaniem positief over deze Italiaanse verfiming en het toonaangevende Variety schrijft letterlijk "Vergeet de Nederlandse verfilming en verober de versie van Ivano de Matteo"!

De film is te zien op de landelijke persvoorstelling op 6 oktober om 10.30u in Bioscoop Het Ketelhuis Amsterdam (terrein Westergasfabriek). Er bestaat ook de mogelijkheid tot het ontvangen van een online screener.

Informatie over de film: http://artifilm.nl/Html/inostriragazzi.asp

Trailer op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=VrdP_5LYs8c&feature=youtu.be