Tussen droom en daad op gelderse museumdag

‘Tussen droom en daad’: Gelderse Museumdag 2015 in Anton Pieck Museum, Voerman Museum Hattem en de Dijkpoort

Speciale activiteiten voor gezinnen op zaterdag 24 oktober

PERSBERICHT OKTOBER 2015

GELDERSE MUSEUMDAG | ZATERDAG 24 OKTOBER | 10:00U - 17:00U | TOEGANG: 1 EURO (MUSEUMKAARTHOUDERS: GRATIS)

Op zaterdag 24 oktober staan het Anton Pieck Museum, het Voerman Museum Hattem en de Dijkpoort in Hattem in het teken van de Gelderse Museumdag 2015. Op deze dag kunnen volwassenen en kinderen de musea bezoeken voor slechts 1 euro (houders van de Museumkaart gratis entree). Er worden in zowel het Voerman Museum Hattem en de Dijkpoort als in het Anton Pieck Museum speciale activiteiten voor gezinnen georganiseerd.

Zo is er in het Anton Pieck Museum speciaal voor kinderen een leuke museumspeurtocht met teken- en kijk opdrachten bij de tentoonstelling ‘Miauw!, 25 jaar Franciens Katten. Ook kunnen de kinderen een masker maken van hun eigen ‘droomkat’ en/of als kat geschminkt worden.

“ 4000 jaar geleden werd een jongentje begraven in Hattem”

In het Voerman Museum wordt doorlopend het verhaal verteld van de vondst van een klokbeker. Deze beker, een mooie aardewerken pot, lag in een kindergraf van 4000 jaar oud. De vondst werd gedaan bij de ontwikkeling van de wijk “Assenrade”. De klokbeker is in het Voerman Museum te bewonderen.

Vervolgens kunnen kinderen (en volwassen) ZELF een klokbeker gaan maken in de Middeleeuwse Dijkpoort Hattem. Het smalle trapje opgeklommen staat er voor ieder een homp klei klaar om met hulp van een vakdocent een eigen klokbeker te maken, met de techniek uit vroegere tijden. Deze unieke zelfgemaakte klokbekers mogen na afloop mee naar huis! Kosten workshop: 3,50 euro. Er zijn workshops om: 11.00, 13.00 en 16.00 uur voor maximaal 20 kinderen en volwassenen.

www.edithdejongkoridon.nl www.voermanmuseumhattem.nl www.antonpieckmuseum.nl http://www.gelderserfgoed.nl/wat-doen-wij/portfolio/gelderse-museumdag/