Wetenschapsdag LUMC: `Op weg naar weten!'

Wetenschapsdag LUMC: `Op weg naar weten!'

20 oktober 2015 | PERSBERICHT

Kom zondag 25 oktober naar de Wetenschapsdag in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), met als thema `Op weg naar weten!' Op de wetenschapsmarkt kun je bij verschillende kramen allerlei proefjes en puzzels doen. Maar er zijn ook colleges over wetenschap. En je krijgt de kans om een kijkje te nemen in het Anatomisch Museum. De Wetenschapsdag duurt van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Wil jij weten hoe het is om door een hart te lopen? En welke schroef je moet kiezen om een botbreuk te repareren? Of ben je meer geinteresseerd in een opleiding waar werken en leren samenkomen in een dynamische omgeving? Kom dan naar de LUMC-wetenschapsdag en ga met ons op weg naar weten.

Activiteiten LUMC-wetenschapsdag

Op de wetenschapsmarkt presenteren meer dan 25 LUMC-afdelingen zich op interactieve wijze aan het publiek. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Er zijn boeiende publiekscolleges, waaronder `Voeding en ziekte in het perspectief van onze evolutie' door prof. Hanno Pijl, hoogleraar voedingsleer. Het Anatomisch Museum - gewoonlijk alleen open voor onderwijsdoeleinden - is deze dag geopend voor publiek. Dit jaar is er voor het eerst een onderwijsplein waar schoolverlaters met al hun vragen terecht kunnen over de combinatie van leren en werken in het LUMC.

U kunt het LUMC bereiken via de achterzijde van station Leiden Centraal. Meer informatie over deze dag vindt u op de speciale webpagina over de LUMC-wetenschapsdag.