"Geen opvang asielzoekers op landgoed psychiatrische patienten"

25/10/2015 Louis Bontes In de Kamer, Kamervragen Joram, Kamervragen Louis

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over de opvang van asielzoekers op een landgoed voor psychiatrische patienten.

1. Hebt u kennis genomen van het bericht 'Vluchten voor vluchtelingen'*?

2. Klopt het dat de gemeente Den Bosch van plan is honderden asielzoekers te huisvesten op Landgoed Coudewater, dat bewoond wordt door psychiatrische patienten?

3. In hoeverre deelt u de visie van onze fractie dat de combinatie vluchtelingen uit oorlogsgebieden en psychiatrische patienten vrij absurd is?

4. Begrijpt u de bezorgdheid van bewoners, die zelf al wijzen op het verhoogde risico dat deze combinatie met zich meebrengt?

5. Zo ja, in hoeverre bent u voornemens dit keer ook echt wat te doen met de zorgen van buurtbewoners, behalve enkel kennis nemen van die zorgen?

6. Bent u bereid de CDA-burgemeester van Den Bosch te ontraden om asielzoekers te huisvesten op het door psychiatrisch patienten bewoonde landgoed?

7. Welke onzalige combinaties kunnen we nog meer verwachten, na asielopvang in voornamelijk volksbuurten - die statistisch al vaker kampen met armoede en criminaliteit - en nu een landgoed bewoond door psychiatrische patienten?

*Telegraaf, 25 oktober 2015