De Brabantse Kempen genomineerd voor 's werelds slimste regio; Intel..


Brabantse Kempen

De Brabantse Kempen is uitgeroepen tot een van de 21 slimste regio's van de wereld. Het Intelligent Community Forum (ICF) waardeert met de nominatie de bewuste stappen die gemeenten en private partijen gezamenlijk zetten voor het tot stand brengen van een snelle internetverbinding en het
verbreden van de vele internettoepassingen. Hiermee worden kansen benut die moeten leiden tot het vergroten van de leefbaarheid en de vitaliteit in de regio.

Op initiatief van de gemeente Eersel is samen met het Huis van de Brabantse Kempen afgelopen maanden gewerkt aan het leggen van contacten met het ICF en de voordracht om deel te nemen aan de competitie tot meest slimme rurale regio van de wereld. Burgemeester Anja Thijs-Rademakers van de
gemeente Eersel, voorzitter van de stuurgroepcommissie: "Niet alleen in de gemeente Eersel maar in heel de Kempen zijn talrijke initiatieven die onze regio meer digitaal toegankelijk maken. Het kansrijk benutten van digitale toepassingen is essentieel voor de vitaliteit en leefbaarheid".

Het behalen van de nominatie is de eerste stap in de competitie tot de slimste regio van de wereld.

De Brabantse Kempen heeft nu een plaats verworven bij de top-21. We zijn trots op het behalen van deze positie. In de volgende fase worden uit deze eenentwintig genomineerden de zeven meest innovatieve slimme regio's gekozen.