Dronken bestuurder rijdt door na aanrijding


Dronken bestuurder rijdt door na aanrijding

Laatste update:
26-10-2015 | 11:50

Schagen - De politie heeft zondagavond rond 17:30 uur een dronken bestuurder aangehouden. Een medeweggebruiker had de politie gebeld omdat hij een auto slingerend door het centrum van Schagen zag rijden en vermoedde dat de bestuurder dronken was.

De politie trof de 52-jarige man uit Schagen aan op de Stationsweg in zijn woonplaats. De bestuurder bleek korte tijd daarvoor op de Gerrit Anneveldtstraat een aanrijding te hebben veroorzaakt. Getuigen hadden gezien hoe de man tegen een geparkeerd staande auto was gereden en hadden de politie
gewaarschuwd omdat de bestuurder was doorgereden.

Op de Stationsweg troffen de agenten de man liggend in zijn auto aan en wilde agenten hem een blaastest afnemen. Het lukte de man echter niet om te blazen. Ook kon hij niet uit zijn woorden komen en was hij onvast ter been.

Op het politiebureau bleek dat het alcoholgehalte van de man 2.3 promille bedroeg. Dat is vierenhalf keer zoveel alcohol als wettelijk is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Naast het OM (strafrecht) zal de man ook met het CBR te maken krijgen. Het CBR zal een onderzoek laten instellen naar de rijgeschiktheid van de bestuurder. Afhankelijk van de uitkomst zal het CBR het rijbewijs wel of niet ongeldig verklaren.