Gemeenten Voorne-Putten ontwikkelen gezamenlijk plan recreatie en to..


Gemeenten Voorne-Putten ontwikkelen gezamenlijk plan recreatie en toerisme

De vier gemeenten op Voorne-Putten hebben de ambitie om de sector toerisme en recreatie daadkrachtig te ontwikkelen door een goede samenwerking met alle betrokken stakeholders. Om hierin de noodzakelijke stappen te kunnen zetten, is een sterke gezamenlijk visie op de toekomst nodig.

Wethouder Pamela Blok-van Werkhoven van gemeente Westvoorne is bestuurlijk trekker van het programma recreatie en toerisme. "Een visie voor het eiland, de optelsom van de toeristische diversiteit van de vier gemeenten op Voorne-Putten. Dat is waar wij gezamenlijk op inzetten."

De inwoners van Voorne-Putten zijn een belangrijke doelgroep. De gemeenten gaan daarom op 27 en 28 oktober in gesprek met bewoners van Voorne-Putten over de recreatieve ontwikkeling op Voorne-Putten. De gemeenten willen graag weten waar zij behoefte aan hebben in de toekomst en wat volgens hen
de unieke kwaliteiten van het gebied zijn. Inwoners ervaren zelf uit eerste hand de gevolgen van recreatieve ontwikkelingen, zowel positief als negatief. Zij kennen de pareltjes van het eiland en kunnen ambassadeur zijn voor Voorne-Putten. Daarom is het zo belangrijk dat bewoners van het
eiland meedenken over dit onderwerp. De gemeenten gaan ook in gesprek met de ondernemers en belangrijke stakeholders en belangenorganisaties. Op 15 oktober was er al een bijeenkomst voor ondernemers waar ruim 70 deelnemers meegedacht hebben over de visie.



Uitnodiging

Inwoners die willen meedenken over de visie zijn van harte uitgenodigd op:

- 27 oktober: de Adventuredome, Parkweg 2 in Hellevoetsluis

- 28 oktober: Theater de Stoep, Theaterplein 1 in Spijkenisse.

Beide avonden starten om 20.00 uur.



De opbrengst van de bijeenkomsten wordt verwerkt in een conceptvisie op recreatie en toerisme op Voorne-Putten. Dit concept wordt teruggekoppeld naar alle betrokken partijen. Na vaststelling wordt de visie verder uitgewerkt in concrete projecten die vanaf 2016 worden opgepakt.