Supercharging India | RVO.nl

Gepubliceerd op: 27 oktober 2015 | Gewijzigd op: 27 oktober 2015

Een samenwerkingsverband gericht op laadinfrastructuur in India ondertekende 2 oktober een `Partners for International Business' (PIB) overeenkomst met de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland.

Door het PIB India en de samenwerking met RVO.nl kunnen er verschillende activiteiten worden georganiseerd in India zoals handelsmissies, beursdeelnames en seminars. De volgende bedrijven ondertekenden de overeenkomst: Asia Electric, Heliox, The New Motion en The New Motion Snellaad. Het doel van de samenwerking is om als 'first mover' actief te worden op de Indiase markt voor laadinfrastructuur.

Asia Electric is gespecialiseerd in slimme laadoplossingen voor de Indiase markt. Het bedrijf richt zich op het starten van de eerste commerciele pilots voor het slim opladen van elektrische voertuigen in de Indiase markt.

The New Motion is Europees marktleider op het gebied van laadoplossingen voor elektrische auto's. Het bedrijf heeft 20.000 slimme laadpunten geinstalleerd en met de laadpas hebben klanten toegang tot een internationaal netwerk van 25.000 publieke laadpunten. The New Motion doet er alles aan om duurzame mobiliteit zo aantrekkelijk mogelijk te maken. The New Motion Snellaad richt zich op het uitbreiden van het Europese snellaadnetwerk om overal en voor iedereen het berijden van een elektrische auto mogelijk te maken.

Heliox Automotive is gespecialiseerd in `ultra-fast charging' en `opportunity charging' van elektrische bussen. De snellaadtechnologie van Heliox is gecreeerd met duurzaamheid, betrouwbaarheid en veiligheid in het hoofd.

Partners for International Business

Met de dienstverlening Partners for International Business (PIB) sluit de Nederlandse overheid partnerschappen af met het bedrijfsleven. Dit programma richt zich op groepen van bedrijven, eventueel aangevuld met kennisinstellingen, die gezamenlijk een buitenlandse markt willen betreden. Daarbij wordt gewerkt vanuit een afgestemde strategie in plaats van losstaande activiteiten.

Met economische diplomatie kan de overheid handels- en investeringsbelemmeringen wegnemen, zodat ondernemers kansen kunnen verzilveren. PIB richt zich op Nederlandse bedrijven in de Topsectoren (Energie, Life Sciences & Health, Creatieve Industrie, Water, Agrofood, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen, High Tech Systemen en Materialen (waaronder luchtvaart), Logistiek en Chemie) en op internationaliseringstrategieen die zich richten op specifieke landen (Focuslanden).