Agenda gemeenteraad


Op donderdag 5 november vergadert de gemeenteraad van Lingewaal in het gemeentehuis te Asperen. De vergadering start om 19.00 uur. U bent van harte welkom om deze vergadering op de publieke tribune bij te wonen.

Op de agenda staat onder andere:

Uitvoeringsagenda Manifest
De raad wordt gevraagd te besluiten over de geactualiseerde uitvoeringsagenda van het Manifest van Lingewaal, zodat de effecten in de begroting 2016 kunnen worden meegenomen.

Najaarsnota 2014

De raad wordt gevraagd deze nota vast te stellen en de financiele uitkomsten te verwerken
in een begrotingswijziging.

Communicatieplan

De raad wordt gevraagd dit plan vast te stellen, opdat eventuele financiele gevolgen in de begroting 2016 kunnen worden meegenomen.

Programmabegroting 2016

Het vaststellen van de programmabegroting 2016 (en verder) door de raad is bij uitstek het moment om de kaderstellende rol van de raad te markeren.

De volgorde van de sprekers is door het presidium vastgesteld: VVD, ChristenUnie, SGP, PvdA en CDA. De sprekers is gevraagd in eerste termijn hun bijdrage niet langer dan 10 minuten te laten duren.

Benoeming accountant

De raad wordt gevraagd voor het jaar 2016 accountskantoor Deloitte te benoemen als accountant.

Zienswijze begroting 2016 - GGD Gelderland Zuid

De raad wordt gevraagd de begroting 2016 en verder van de GGD te accorderen en geen zienswijze in te dienen.

Zienswijze concept meerjarenstrategie GGD 2016-2019

De raad wordt gevraagd zich uit te spreken over dit concept aan de hand van het voorliggende voorstel.

De volledige agenda en stukken liggen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis en zijn terug te vinden op www.lingewaal.nl/raadsagenda.

Spreekrecht

Wanneer u gebruik wilt maken van het spreekrecht, dan kunt u dit tot aan de vergaderdag tot uiterlijk 16.00 uur kenbaar maken. U kunt zich aanmelden bij de raadsgriffier dhr. H.H. Dame via (0345) 634 000 of h.dame@lingewaal.nl.

Radio-uitzending

De raadsvergadering is rechtstreeks te beluisteren via radio LekWaal FM, via het geluid van de kabelkrant LekWaal TV en via www.lekwaaltv.nl.