Prinses Beatrix bij viering 90 jaar ontwikkelingsorganisatie Simavi

21 september 2015

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is woensdag 28 oktober 2015 aanwezig bij de viering van het negentigjarig bestaan van ontwikkelingsorganisatie Simavi in Haarlem.

De viering start met een symposium in de Kerk van de Doopsgezinde Gemeente in Haarlem. Tijdens het symposium worden verleden, heden en de toekomst van de ontwikkelingsorganisatie met elkaar verbonden. Aansluitend wordt in de naastgelegen Fotogalerie De Gang de fototentoonstelling 'Voorkomen is beter, 90 jaar Simavi' geopend. De foto's zijn gemaakt door Raymond Rutting, Fotojournalist van het Jaar in 1997 en 2004. Hij heeft tijdens een rondreis door Ghana de resultaten van negentig jaar ontwikkelingswerk door Simavi in beeld gebracht.

Simavi streeft er naar om in het jaar 2020 de gezondheid van tien miljoen mensen in kwetsbare gebieden in Afrika en Azie structureel te hebben verbeterd. Om deze ambitie te realiseren werkt Simavi volgens een geintegreerde aanpak waarin behoefte, wensen en ideeen van de lokale gemeenschappen centraal staan.

Prinses Beatrix is beschermvrouw van Simavi. Ze volgde Koningin Juliana en Koningin Wilhelmina op die sinds het begin van de vorige eeuw zich in hebben gezet voor de organisatie.

RVD, nr. 305