KU Leuven Technologiecampus Geel nodigt uit

27 OKT. 2015. Op woensdag 28 oktober vindt er op de KU Leuven Technologiecampus Geel een kennismakings- en netwerkevent plaats. Gelijktijdig ondertekenen de KU Leuven en CVO Hoger Instituut der Kempen uit Geel er ook een samenwerkingsakkoord over de lerarenopleiding. U bent van harte welkom op beide events.

27 OKT. 2015. Op woensdag 28 oktober vindt er op de KU Leuven Technologiecampus Geel een kennismakings- en netwerkevent plaats. Gelijktijdig ondertekenen de KU Leuven en CVO Hoger Instituut der Kempen uit Geel er ook een samenwerkingsakkoord over de lerarenopleiding. U bent van harte welkom op beide events.

Kennismakings- en netwerkevent

Tijdens het kennismakings- en netwerkevent wordt het onderwijs en het onderzoek van de Technologiecampus Geel voorgesteld. Er wordt informatie gegeven over de opleiding industrieel ingenieur, het onderzoek en de dienstverlening.

Programma

* 15 u: Technologiecampus Geel in de multicampusfaculteit Industriele Ingenieurswetenschappen door prof. Bert Lauwers, campusvoorzitter Technologiecampus Geel en De Nayer

* 15.30 u.: Keuzesessies

1. Industrieel ingenieur worden op Technologiecampus Geel door prof. Greet Langie, vicedecaan onderwijs Faculteit Industriele Ingenieurswetenschappen en dr. ir. Geert Van Ham, voorzitter onderwijscommissie Technologiecampus Geel

2. Toepassingsgericht onderzoek en dienstverlening door prof. Johan Claes, hoofd Technologiecluster Bioengineering Technologie Technologiecampus Geel, prof. Paul Leroux, voorzitter Technologiecluster Elektrotechniek (ESAT) en dhr. Paul Van Dun, algemeen directeur van KU Leuven Research & Development (LRD)

* 16.15 u.: Integratie in het hoger onderwijs, KU Leuven-campussen in heel Vlaanderen, ook in Geel door prof. Rik Torfs, rector KU Leuven

* 16.30 u.: Infobeurs en netwerkmoment

Samenwerking lerarenopleiding

Studenten met een masterdiploma kunnen vanaf volgend academiejaar een aangepaste lerarenopleiding volgen aan bepaalde CVO's. Enkele centra voor volwassenenonderwijs zullen daarvoor samenwerken met de KU Leuven. Na CVO VIVO uit Kortrijk gaat nu ook het CVO Hoger Instituut der Kempen uit Geel (HIK) hiervoor met de KU Leuven in zee. De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen KU Leuven en CVO HIK, met Thomas More-hogeschool als waarnemer, is een eerste stap in een verdere nauwe samenwerking tussen de drie instellingen.

Zowel de KU Leuven als de CVO's leiden leerkrachten op. De lerarenopleiding van de KU Leuven is enkel voor houders van een masterdiploma. De CVO's daarentegen leiden niet alleen masters op tot leraar. Bachelors en cursisten zonder diploma hoger onderwijs volgen er samen met de houders van een masterdiploma momenteel dezelfde lerarenopleiding.

In september 2016 wordt er in Geel gestart met een pilootproject, waarin de KU Leuven en CVO HIK een gezamenlijke lerarenopleiding aanbieden voor CVO-cursisten met een masterdiploma. De houders van een masterdiploma zullen een universitaire lerarenopleiding kunnen volgen aan de KU Leuven en aan het CVO HIK in Geel. Voor de specifieke lerarenopleiding voor cursisten met een diploma secundair onderwijs of bachelor wordt een samenwerking tussen CVO HIK en Thomas More-hogeschool vooropgesteld.

De samenwerking tussen universiteit, CVO's en hogescholen kadert in de uitvoering van de visietekst "Leraar en lerarenopleiding 2025" van de Associatie KU Leuven. U vindt de visietekst hier: http://associatie.kuleuven.be/onderwijs/documenten/associatiekuleuven-visietekst-leraar2025.pdf

Praktische informatie:

woensdag 28 oktober

KU Leuven Technologiecampus Geel

Kleinhoefstraat 4

2440 Geel

* Kennismakings- en netwerkevent: 14.30 - 17.30 u.

* Ondertekening samenwerkingsakkoord: 16 u.

Meer informatie:

Kennismakings- en netwerkevent

Prof. Bert Lauwers, campusvoorzitter Technologiecampussen Geel en De Nayer

Samenwerking lerarenopleiding

Bregt Henkens, verantwoordelijke van de Cel Lerarenopleiding