DIFERENCI, de wereld van verschillen

DIFERENCI gaat over verschillen, over inzicht in fundamentele verschillen tussen mensen. Het AVS Centrum Educatief Leiderschap biedt in samenwerking met Janssen Training en advies twee DIFERENCI trainingen aan.

Inzicht is een basis, alleen wanneer je de verbinding met het concrete handelen maakt, bereik je optimaal rendement. Om die reden is DIFERENCI ontwikkeld, een trainings- en coachingsconcept dat die vertaalslag naar de praktijk maakt. De theorie van Human Dynamics vormt het fundament, maar DIFERENCI is meer dan een theorie. Het brengt het beste uit diverse inzichten , ervaringen en actuele ontwikkelingen samen. Praktisch, actueel en hedendaags.

Verschillen op de werkvloer manifesteren zich iedere dag, in ieder team, in iedere organisatie: in de kwaliteit van de interactie, in het (on)vermogen om samen te werken, in het wel of niet bereiken van de gewenste resultaten, en, niet in de laatste plaats in het leiderschapsprofiel.

DIFERENCI is de wereld van verschillen in de praktijk van alledag, bedoeld om middels coaching, training en facilitating, een krachtige en blijvende beweging op gedragsniveau te bewerkstelligen. Het biedt taal om die verschillen ook daadwerkelijk concreet te benoemen. Het zien, waarderen en benoemen van de onderlinge verschillen is echter niet genoeg, het gaat bovenal om het benutten van alle aanwezige kwaliteiten en talenten. Zelfkennis is hierbij de startmotor. De inzet van DIFERENCI, als procesinstrument, fungeert als `onderlegger', als verbindende factor, als sturingsinstrument op gedrag en communicatie binnen effectieve samenwerking in een professionele organisatie.

Binnen het thema `Persoonlijk Leiderschap" biedt de AVS twee DIFERENCI-trainingen aan.