Nederlands Icarus haalt geld voor nieuwe e-reader op via crowdfunding


E-readerfabrikant gebruikt Indiegogo om wereldwijde klanten bij productintroductie te betrekken.

EINDHOVEN, 20151029 -- Het in Eindhoven gevestigde e-readermerk Icarus is op 29 oktober een crowdfunding campagne gestart op het wereldwijde platform Indiegogo. De campagne is gericht op de nieuwe e-reader van het bedrijf, een 8 inch Android e-reader. Icarus kiest voor crowdfunding als middel om de consument op een innovatieve manier bij hun nieuwe producten te betrekken. De zogenaamde ‘backers’ hebben als eerste toegang tot de nieuwe producten en komen in aanmerking voor interessante aanbiedingen via de campagnepagina op Indiegogo: http://igg.me/at/illuminaxl/x/6072680.

De e-reader met de naam Illumima XL is een 8 inch e-reader met E-Ink scherm en draait op Android. In tegenstelling tot e-readers van bijvoorbeeld Amazon en Kobo zijn de e-readers van Icarus 100% open, dat wil zeggen dat de consument zelf kan kiezen waar hij of zij boeken koopt, download, leent of leest in abonnementsvorm. De Illumina serie e-readers ondersteunt (in tegenstelling tot de Amazon en Kobo modellen) nieuwe concepten als Skoobe en Bliyoo (waarbij in abonnementsvorm gelezen kan worden) en draait bijvoorbeeld ook de app van de Koninklijke Bibliotheek. De consument is aan geen enkel systeem gebonden en heeft dus maximale leesvrijheid.

Het 8 inch scherm komt overeen met het populaire paperback formaat van papieren boeken en biedt 75% meer schermoppervlakte dan 6 inch modellen. Ondanks het fors grotere scherm zijn afmetingen en gewicht van de e-reader beperkt gehouden. 

De e-reader beschikt verder over een touchscreen, Wi-Fi  en ingebouwde verlichting. De bediening is zeer eenvoudig en de weergave van e-books kan precies zo ingesteld worden als de klant het wil.