Opruimplicht hondenpoep


[IMG]

Bewoners klagen meer over hondenpoep wanneer het eerder donker wordt. Mensen laten dan vaker en makkelijker hondenpoep liggen. Dat is vervelend, want de kans is dan groot dat er iemand in trapt. Of de poep plakt aan de banden van een rolstoel, rollator of kinderwagen.
De gemeente probeert hier iets aan te doen.

Opruimplicht

Hondenbezitters hebben binnen de bebouwde kom een opruimplicht en moeten verplicht een opruimmiddel meenemen, bijvoorbeeld zakjes. Neem er altijd meerdere mee. Zo kunt u altijd laten zien dat u er een bij zich heeft. Het aanspreken van een hondenbezitter die zich niet aan de regels houdt is
helemaal niet raar. De regels zijn inmiddels breed bekend. Gelukkig voelen de meeste hondeneigenaren zich verantwoordelijk en ruimen de poep netjes op.

Controles

Binnenkort gaat de gemeente, naast de controles die al plaatsvinden, extra controleren op het naleven van de regels. Vanuit de gemeente wordt dit gedaan door de Bijzondere Opsporingsambtenaren (BOA's). Hondenbezitters die zich niet aan de regels houden riskeren een boete.

Contact

Heeft u vragen of klachten? Bel dan gerust met de gemeente, telefoonnummer 14 0113, of geef uw melding digitaal door via deze site.