Hoe ziet het leven van een popster eruit?

29 oktober 2015

Speciaal voor nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar is er MuseumJeugdUniversiteit; 'colleges' speciaal voor kinderen over een bepaald onderwerp. In het voorjaar van 2016 is er weer een nieuwe reeks van vier colleges bij Nieuw Land. In aanloop naar deze reeks is er een open college op zondag 8 november over het leven van een popster. Het college wordt gegeven door bluesgitarist Ruben Hoeke en vindt plaats in De Cantine, het museumrestaurant van Nieuw Land. Aanvang is 13.00 uur en het duurt een uur.

Als je een popster bent, hoe leef je dan? Gaat een popster altijd laat naar bed? En slaapt hij altijd uit? Hoe gaat de popster met publiek om? Heeft de popster ook wel eens geen zin om op te treden? Al deze vragen kan de beroemdste gitarist van dit moment, de bluesgitarist Ruben Hoeke, verwachten tijdens het open college van MuseumJeugdUniversiteit. Ruben Hoeke neemt zijn gitaar mee en vertelt over zijn muziek. De deelnemers van het college mogen alles vragen! Nieuwsgierige kinderen kunnen zich melden bij de receptie van Nieuw Land daar worden ze onder begeleiding meegenomen naar het college, dat plaats vindt in museumrestaurant De Cantine. Het college begint om 13.00 uur tot 14.00 uur en is alleen voor kinderen, de ouders moeten even wachten. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Batavia Blues

In het weekend van 7 en 8 november is het Batavia Blues in museumrestaurant De Cantine, naast Nieuw Land. Batavia Blues is een landelijk bluesevenement dat heel veel liefhebbers van muziek trekt. Ruben Hoeke is een van de artiesten die op zaterdag zal spelen. Daarom is dit open college speciaal in de Cantine, waar een echt podium is, met echte muziekinstallaties.