Acht Utrechtse studies behalen eerste plek in Keuzegids Universiteiten 2016

Utrecht, 02 november 2015 Acht bacheloropleidingen van de Universiteit Utrecht zijn als beste beoordeeld ten opzichte van vergelijkbare opleidingen aan andere universiteiten. De Keuzegids Universiteiten 2016 is op 2 november uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.).

De Utrechtse bacheloropleidingen die als beste beoordeeld zijn:

* Bestuurs- en organisatiewetenschap

* Keltische talen en cultuur

* Literatuurwetenschap

* Algemene sociale wetenschappen

* Duitse taal en cultuur

* Franse taal en cultuur

* Onderwijskunde

* Spaanse taal en cultuur

Uitdagend programma

Bij de bacheloropleiding Bestuurs- en organisatiewetenschap stelt de Keuzegids: "zowel experts als studenten zijn positief over Utrecht: een uitdagend programma met goede en deskundige docenten, die hun studenten alle nodige beroepsvaardigheden helpen ontwikkelen." En "Mocht je bestuurs- en organisatiewetenschappen overwegen, dan kun je niet om Utrecht heen." En over Literatuurwetenschap: "Utrecht blinkt uit met literatuurwetenschap; inhoudelijk een zeer sterke studie."

De bacheloropleidingen aan de Universiteit Utrecht met de hoogste scores in de Keuzegids zijn Keltische talen en cultuur, Bestuurs- en organisatiewetenschap, het University College Utrecht en het University College Roosevelt.

Kwaliteitszegel

De Keuzegids kent sinds editie 2012 ook een aantal instellingen en opleidingen een apart kwaliteitszegel toe, omdat zij volgens de normen van de gids, dwars op de disciplines, tot de top van het Nederlandse wetenschappelijk onderwijs behoren. Bij de Universiteit Utrecht krijgen de volgende opleidingen een kwaliteitszegel:

* Bestuurs- en organisatiewetenschap

* Keltische talen en cultuur

* Literatuurwetenschap

* University College Utrecht

* University College Roosevelt

Keuzegids 2016

De Keuzegids Universiteiten wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.) en is bedoeld voor scholieren en decanen die zich willen orienteren op mogelijke vervolgstudies. De Keuzegids is samengesteld op basis van studentenoordelen, cijfers over het contact met docenten, slagingspercentages en visitatierapporten