Composteercursus op zaterdag 14 november in Roden


Nieuwsbericht Composteercursus op zaterdag 14 november in Roden

Gepubliceerd op: 03 november 2015

Composteren aarde

Composteercursus voor alle inwoners van Noordenveld

In samenwerking met de gemeente Noordenveld en het IVN Roden organiseert de werkgroep Milieu van het IVN Roden een composteercursus voor de inwoners van Noordenveld op zaterdag 14 november 2015 van 10.00 uur tot 12.00 uur in het Clubgebouw van de Vrije Tijd Tuinders aan de Westeresch 18 te
Roden (tegenover de Gamma). Composteren is een proces, waarbij allerlei organisch afval door bacterien, schimmels en andere bodemorganismen wordt omgezet in een humusrijk, aardachtig product: compost.

Composteren is leuk om te doen en vooral nuttig

Compost is goed voor de tuin als bodemverbeteraar. Daarnaast is het een goede manier om aan afvalpreventie mee te werken. Zelf composteren is heel leuk om te doen, omdat je allerlei organisch afval op de composthoop doet en de wormen het werk voor je doen. Na verloop van tijd krijg je gratis
mooie, schone compost om in de borders of op het gazon te strooien. Natuurlijk mag niet alles op de composthoop en om dat te leren is deze cursus heel geschikt, want composteren moet je leren.

Verhoogde subsidie mogelijk

Zowel het omgaan met het compostvat als het zelf opzetten van een composthoop of -bak komen aan de orde. De gemeente verstrekt subsidie op de aanschaf van compostvaten. Degene die deze cursus volgt, komt in aanmerking voor een verhoogde subsidie op de aanschaf van een compostvat.
Aan deze cursus zijn voor u geen kosten verbonden. De koffie/thee is gratis! Opgave bij Margriet van der Pol, via e-mail Margrietvanderpol@hotmail.com of per telefoon op (050) 503 45 74.