Gemeente past toeristenbelasting aan

3 november 2015

De gemeente gaat de plannen voor een nieuwe toeristenbelasting aanpassen. Het CDA Den Haag was erg kritisch op de nieuwe plannen, waarover afspraken waren gemaakt met de hotelbranche maar waarover diverse hostels en campings in Den Haag niet door de wethouder waren gehoord.

CDA-woordvoerder Cees Pluimgraaff: `'De wethouder maakte afspraken met de branchevereniging die zo blijkt alleen sprak namens de hotelbranche en niet namens eigenaren van hostels en campings. Hostels en campings nemen een aanzienlijk deel van de overnachtingen in Den Haag voor hun rekening en het is belangrijk dat ook hun belangen worden gehoord.'' De hostel- en campingeigenaren blijken niet tevreden met de nieuwe vorm van belasting. `'Daarom vroeg ik de wethouder terug naar de tekentafel te gaan en een nieuw voorstel te presenteren waarin de belangen van alle aanbieders in de in de overnachtingssector worden meegenomen'', aldus Pluimgraaff. Aan deze oproep van het CDA gaf de wethouder gehoor.

In het aangepaste plan hoeven campings straks nog maar twee euro belasting te bereken aan hun klanten. Om dat mogelijk te maken gaat het algemene tarief, dat vanaf het nieuwe jaar zal gaan gelden, omhoog naar 3,30 euro.