Politie pakt twee verdachten van poging inbraak woning op


Politie pakt twee verdachten van poging inbraak woning op

Laatste update:
04-11-2015 | 11:24

Leidschendam - Bij een melding van een bewoner op woensdag 4 november om 03.15 uur aan de politie dat twee mannen probeerden in te breken in zijn woning, aan de Oostvlietweg, werd een goed signalement van de verdachten verstrekt.

De verdachten waren op twee fietsen vertrokken. De politie stelde direct een onderzoek in naar de verdachten in de directe omgeving. Onderweg werd een man aangetroffen die bij twee fietsen stond. Omdat hij voldeed aan het opgegeven signalement werd deze 21-jarige man uit Den Haag aangehouden.
Enige tijd later werd op de Oude Middenweg een jongeman staande gehouden. Deze man had natte kleding aan. Hij bleek via een sloot te zijn gevlucht en werd eveneens aangehouden. Dit betreft een 18-jarige man, eveneens uit Den Haag. De recherche onderzoekt, mede aan de hand van bewakingsbeelden
van de bewoner, de inbraak poging.

1-1-2, daar pak je ook daders mee

Als u getuige bent van vernieling, inbraak of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke
seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.