Raad van State doet uitspraak in zaak Tweede Hockeyveld


(04-11-2015)

De Raad van State heeft op woensdag 4 november uitspraak gedaan in de zaak over het bestemmingsplan voor de aanleg van het tweede hockeyveld nabij Kocherbos. De Raad van State heeft het besluit genomen om het bestemmingsplan zoals is vastgesteld door de raad, te vernietigen.

Het college betreurt de uitspraak van de Raad van State. Er lag een urgentie om de aanleg van een tweede hockeyveld mogelijk te maken, deze urgentie is maatschappelijk en bestuurlijk onderkend. Voor de hockeyclub betekent deze uitspraak dat zij op dit moment geen zicht heeft op een tweede
hockeyveld.

In de totstandkoming van het bestemmingsplan zijn alle stappen doorlopen die nodig waren en zijn alle (wettelijke) overlegpartners betrokken geweest en om advies gevraagd en zijn alle onderzoeken verricht die verplicht zijn. Er is onder meer uitgegaan van de interpretatie van de provincie op
de provinciale regelgeving, waarbij het advies positief was. De Raad van State oordeelt anders over deze provinciale regelgeving.

Na nadere bestudering van de uitspraak zal het college zich beraden over de gevolgen van deze uitspraak voor het hockeydossier.

Contact met de gemeente

Het Anker 2
1398 ES Muiden
Postbus 3
1398 ZG Muiden

T: (0294) 210 210
F: (0294) 261386
E: info@muiden.nl

Openingstijden gemeentehuis

* Maandag t/m vrijdag
08.30 - 12.30 uur
* Woensdagmiddag (alleen afdeling burgerzaken)
13.30 - 16.00 uur

Telefonisch bereikbaar

* Maandag t/m vrijdag
08.30 - 17.00 uur


Routebeschrijving

Belangrijke telefoonnummers

Melding Openbare Ruimte