Koning bij viering 50-jarig jubileum Dow Terneuzen

30 september 2015

Zijne Majesteit de Koning woont woensdag 4 november 2015 het 50-jarig jubileum bij van de vestiging van The Dow Chemical Company in Terneuzen. Tegelijkertijd viert het bedrijf dat het zestig jaar geleden in Rotterdam haar eerste handelskantoor in Europa opende.

De vestiging in Terneuzen was in 1965 de eerste productielocatie van Dow in West-Europa en werd geopend door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard. In de loop der jaren is de vestiging met zeventien fabrieken uitgegroeid tot de op een na grootste productielocatie van Dow in de wereld. Ook het hoofdkantoor van Dow Benelux, onderzoeksafdelingen en het Business Process Service Center, dat administratieve en financiele diensten aan andere Dow-locaties aanbiedt, zijn inmiddels gevestigd in Terneuzen.

Tijdens zijn bezoek opent Koning Willem-Alexander officieel het nieuwe Veiligheidscentrum, van waaruit alle Dow-vestigingen in Europa, Midden Oosten, India en Afrika worden begeleid en gemonitord. Daarnaast woont de Koning een gedeelte bij van het jubileumsymposium 'We are tomorrow' over de rol die industrie en bedrijfsleven kunnen spelen bij de transitie naar een duurzamere toekomst. Het symposium is het laatste jubileumevenement van een reeks, waarbij de nadruk is gelegd op de verankering van Dow in Terneuzen en omgeving.

RVD, nr. 316