Andere partijen kapen ideeen en voorstellen 50PLUS

ALV

7nov20152

Ideeen en voorstellen van 50PLUS worden regelmatig gekaapt door andere politieke partijen. De top van 50PLUS verwoordde dat standpunt tijdens een politiek debat.

Dat debat werd gehouden als onderdeel van de Algemene Ledenvergadering van 50PLUS op zaterdag 7 november in Hilversum. Als 50PLUS een motie indient, wordt die soms verworpen, maar stelt een andere politieke partij enige tijd later hetzelfde voor, werd als voorbeeld gegeven van het kapen van ideeen.

Bij het politiek debat zaten de 50PLUS-senatoren Jan Nagel en Martin van Rooijen en Tweede Kamerlid Henk Krol op het podium om in te gaan op vragen en voorstellen vanuit de zaal. Henk Krol bracht onder meer in dat nu 50PLUS in beide Kamers is vertegenwoordigd, andere partijen het steeds vaker over de oudere generatie hebben.

"Het is net als met de Partij voor de Dieren. Sinds die in de Kamer zit, wordt aandacht besteed aan het dier. En nu 50PLUS een rol speelt in de politiek, hebben andere partijen het steeds vaker over de belangen van ouderen", zei Henk Krol met genoegen.

Henk Krol deelde ook een compliment uit aan de honderdduizenden vrijwilligers in het land. Dit naar aanleiding van de vraag uit de zaal hoe het met elkaar te rijmen is dat er 600.000 werklozen zijn en 1,5 miljoen vrijwilligers zich inzetten om veel in het land draaiende te kunnen houden. Henk Krol: "Hoe belangrijk vrijwilligers zijn zou pijnlijk duidelijk worden als al die vrijwilligers eens een dag niet actief zouden zijn."

Vragen werden ook gesteld over de 5 miljard lastenverlichting die de regering in petto heeft. Volgens Eerste Kamerlid Jan Nagel werd er juist dit weekend koortsachtig onderhandeld tussen diverse partijen. Met name als gevolg van het feit dat partijleider Buma van het CDA juist te kennen had gegeven iets voor de ouderen te eisen van het kabinet. Deze nieuwe opstelling van het CDA wordt gezien als een gevolg van hoe 50PLUS opkomt voor de belangen van ouderen.

In verband met een statutenwijziging is er een extra Algemene Ledenvergadering op zaterdag 12 december. Het partijbestuur beloofde dat er dan ook een stuk ligt dat de diverse aspecten van het wel of niet deelnemen aan gemeenteraadsverkiezingen belicht. Het bestuur zal dat stuk opstellen in samenwerking met een commissie die uit een aantal leden bestaat.

ALV7nov2015

Achter de bestuurstafel van rechts af: vice-voorzitter Mauric Koopman, voorzitter John Struijlaard, secretaris Hylke ten Cate en penningmeester Ruud Bakkers.

ALV7nov20153

Van links af: Martin van Rooijen, Henk Krol en Jan Nagel tijdens het politiek debat als onderdeel van de Algemene Ledenvergadering.