CDA kiest nieuwe bestuursleden

07/11/2015 - Op het CDA-congres zijn vandaag drie nieuwe leden voor het dagelijks bestuur (DB) en het partijbestuur (PB) verkozen. De nieuwe leden gaan zich de komende jaren inzetten voor de portefeuilles Communicatie & Marketing (DB), HRM (DB) en Sport, Cultuur en Vrijwilligers (PB).

Het nieuwe bestuurslid Communicatie & Marketing is Rianne Donders-de Leest. Donders is burgemeester van Roermond en sinds 1988 actief in diverse functies binnen het CDA. In het verleden vervulde zij functies binnen het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid. `Ik sta met beide benen in de samenleving. In de pittige tijden waarin we leven, wil ik in het CDA actief bijdragen aan de koers die mensen dichter bij elkaar brengt.'

Aan de HRM-portefeuille wordt de komende jaren invulling gegeven door Frank Kerckhaert. Hij is geboren en getogen in Westdorpe (Zeeuws-Vlaanderen). Kerckhaert was o.m. fractievoorzitter en wethouder in Arnhem en burgemeester van Hengelo. Momenteel is hij o.a. voorzitter van de Onderzoeksraad Integriteit Overheid in Den Haag en via een deeltijdfunctie verbonden aan de Universiteit van Twente. Kerckhaert: `Ik geloof in een verantwoordelijke samenleving, die mensen inspireert om het goede te doen en de ander, waar nodig te helpen.' Frank Kerckhaert is tevens verkozen tot vice-voorzitter.

Jacco de Boer uit Leeuwarden werd gekozen als partijbestuurslid Sport, Cultuur en Vrijwilligers. De Boer is een van de drijvende krachten bij Leeuwarden-Fryslan Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Daarvoor bekleedde hij staffuncties bij mediabedrijven en was hij journalist en programmamaker. Hij zet zich al jaren vrijwillig in bij uiteenlopende culturele evenementen, de amateurkunst en het CDA. Hij is lid van de Visiegroep Cultuur, Sport, Media en voorzitter van de klankbordgroep Cultuur van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA. De Boer: `De handen uit de mouwen en de poten in de klei. Generaties CDA'ers weten dat dit de basis is van een gezonde vereniging. Onze mooie vereniging bijvoorbeeld. Samen hard werken om je doelen te halen. Omdat je er in gelooft, omdat we weten dat het goed is voor iedereen. Omdat we niet stil willen en kunnen blijven zitten als het om het gemeenschappelijke goed gaat.