Zakkenroller dankzij alerte marktverkopers aangehouden


Zakkenroller dankzij alerte marktverkopers aangehouden

Laatste update:
08-11-2015 | 11:11

Apeldoorn - Een 53-jarige Apeldoorner is zaterdagochtend 7 november aangehouden nadat hij op heterdaad werd betrapt op zakkenrollerij op de markt. De man is overgedragen aan de politie.

Een 30-jarige vrouw uit Apeldoorn stond zaterdagochtend rond 09.30 uur voor een kraam met telefoonaccessoires. De vrouw stond daar met een kinderwagen en twee kleine kinderen. Haar tas hing om het handvat van de kinderwagen. Opeens merkte de vrouw dat een man met zijn hand in haar tas graaide.
Hij had daarvoor de rits van de tas, die dicht zat, al opengemaakt. De man rende met de portemonnee van de vrouw weg en de verkoper van de telefoonaccessoires zette de achtervolging in.

Samen met andere alerte marktverkopers die te hulp schoten, is de man uiteindelijk aangehouden in de stadsbus waar de man invluchtte. In de bus eisten de marktverkopers de portemonnee terug, die de verdachte -met enige tegenzin- ook overhandigde. De verkoper van de telefoonaccessoires heeft de
portemonnee weer aan de vrouw overhandigd en de marktmeesters hebben de verdachte meegenomen en even later overgedragen aan de politie.

2015543409