Lezing: Wie ben jij? Nature, nurture en de genen - door Amade M'Charek

zondag 8 november 2015

Tijd 19:00 tot 20:30

Locatie LUX, Nijmegen

Organisator(s) InScience i.s.m. Radboud Reflects

Spreker Antropoloog Amade M'Charek

Beschrijving

dna by mackoflower

Inschrijfbutton

Word je ziek? Ga je op het criminele pad? Of word je een Nobelprijswinnaar? Veel ligt vast in onze genen. Zijn we voorgeprogrammeerd en bepaalt onze genenset hoe ons leven gaat verlopen?

Een ding is zeker. De invloed van de genetica op de samenleving kan niet overschat worden.

Erfelijkheidsleer heeft al lang de laboratoria verlaten en speelt een centrale rol op maatschappelijke visies over ziekte en gezondheid, criminaliteit en veiligheid, verleden en toekomst.

Maar welke rol speelt de genetica op onze visie over wie we zijn? Op welke manier draagt de genetica bij aan de klassieke spanning tussen nature en nurture?

Amade M'Charek is hoogleraar Antropologie van de wetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. M'Charek is specialist op het gebied van genetische diversiteit, forensische identificatie en relaties tussen wetenschap en raciale classificaties

Deelname

Deelname kost EUR 5,- | Studenten gratis

Inschrijfbutton

Dit Big Idea van Amade M'Charek is onderdeel van het internationale wetenschapsfilmfestival InScience van 4 tot en met 8 november 2015. De Big Ideas zijn een samenwerking met Radboud Reflects.

Radboud Reflects organiseert nog meer Big Ideas tijdens het InScience Festival:

Donderdag 5 november: Kevin Warwick - Hello cyborg! Vrijdag 6 november: Koert van Mensvoort - De technologische mens Zaterdag 7 november: Daniel Wigboldus - Psychologische experimenten