Update werkzaamheden Bolkensteeg - Min. Aalberselaan


Met dit bericht geven wij u een update over de voortgang van de werkzaamheden in de Bolkensteeg en de Minister Aalberselaan.

Fase A: Werkzaamheden Bolkensteeg eerder klaar

We zijn bijna klaar met de aanleg van het infiltratieriool in de Bolkensteeg. Tankstation Total is tijdens de werkzaamheden bereikbaar gebleven omdat we het infiltratieriool wat hebben verlegd. Momenteel bestraten we de weg en de parkeervakken. De werkzaamheden zijn eerder klaar dan gepland:
vanaf woensdagavond 11 november is de Total weer bereikbaar via de Hoge Ham.

Fase B: Werkzaamheden kruising Bolkensteeg - Min. Aalberselaan beginnen eerder

De werkzaamheden aan de kruising Bolkensteeg - Min. Aalberselaan beginnen eerder. In plaats van maandag 16 november beginnen de werkzaamheden op donderdag 12 november. We halen de bestrating er uit, leggen de nieuwe riolering aan en bestraten de weg opnieuw. Naar verwachting gaat deze kruising
op vrijdagavond 20 november weer open voor doorgaand verkeer.

Fase C: Werkzaamheden Min. Aalberselaan in 3 delen opgesplitst

Om de voortgang in het werk te houden, beginnen we op donderdag 12 november ook met de eerste werkzaamheden in de Min. Aalberselaan. Het werk wordt in 3 delen opgesplitst:

1. Van donderdag 12 november tot en met 4 december vervangen we de bestrating en de riolering in de Min. Aalberselaan tussen huisnummer 1 tot en met 8. Deze woningen zijn tijdens de werkzaamheden niet met de auto bereikbaar.

2. Wanneer de riolering tot en met huisnummer 8 is vervangen, breken we de bestrating in de Min. Aalberselaan tot de kruising bij huisnummer 14 open. In dit gedeelte vernieuwen we dan ook de riolering.

3. Zodra de riolering in de Min. Aalberselaan vanaf huisnummer 14 tot aan de Mgr. Poelsstraat wordt vervangen, realiseren we naast dit deel een tijdelijke voorziening voor de bewoners van de Thorbeckelaan. Deze voorziening blijft liggen totdat de kruising bij nr. 14 weer gereed is en de
verbinding richting de Bolkensteeg weer beschikbaar is.

Naar verwachting zijn we op 18 december klaar met alle werkzaamheden in de Min. Aalberselaan.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden geldt een omleidingsroute voor doorgaand verkeer. Deze geven wij met borden aan. Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van de voetpaden.

Meer informatie

Heeft u naar aanleiding van deze brief vragen? Neem dan contact op met Iwan Groenen, gemeentelijk opzichter, telefoonnummer 14 0162 (centraal nummer) of e-mail iwan.groenen@dongen.nl.