Sinterklaasintocht in Nieuwegein


Sinterklaasintocht in Nieuwegein

Pagina opties

*
Druk op de print knop van uw browser om af te drukken.
* Deze pagina doorsturen
* Facebook
* Twitter

woensdag, 11 november 2015

Zaterdag 14 november 2015 meert Sinterklaas met zijn pieten aan in Vreeswijk. Er varen meerdere schepen mee tijdens de intocht van Sinterklaas, waaronder de reddingsbrigade.

Op de foto ziet u de SinterklaasintochtVanaf 12.00 uur vinden er diverse kinderactiviteiten plaats, waaronder een kinderkermis, in de dorpskern van Vreeswijk. Om 13.15 uur start het voorprogramma met zang en dans van kinderen van de Prins Willem-Alexander school. De Sint zal rond 14.15 uur op
zijn paard Amerigo stappen en een rondrit door het dorp maken.

De route

De Sint loopt vanaf de Oude Sluis over de Hoge Brug. Na de Hoge brug gaat hij rechtsaf de Dorpsstraat in tot aan de Mauritsstraat. De Mauritsstraat in tot aan de Beatrixstraat dan rechtsaf. Beatrixstraat tot de Koninginnenlaan. Bij de Koninginnenlaan vervolgt hij zijn route en gaat linksaf
naar de Wilhelminabrug. Hier zal hij draaien en gaat de Sint de Koninginnenlaan weer in. De route eindigt op de hoek Koninginnenlaan/Dorpsstraat. Daar stapt de Sint van het paard en gaat te voet de Dorpsstraat in.

Verkeer en parkeren tijdens intocht in Vreeswijk

Tijdens de intocht van Sinterklaas in Vreeswijk worden veel bezoekers verwacht. De organisatie verzoekt daarom de bezoekers niet met de auto naar Vreeswijk te komen, maar gebruik te maken van fiets, openbaar vervoer en als gebruik gemaakt wordt met de auto dan te parkeren in omliggende wijken.
De busdienst komt tussen 13.00 en 15.30 uur niet door Vreeswijk!

De Dorpsstraat tussen Koninginnenlaan en Mauritsstraat is op die dag van 12.00 uur tot 17.30 uur afgesloten voor alle verkeer en tussen de Mauritsstraat en de Molenstraat van 12.00 - 16.00 uur. De Wegsleepregeling is op die dag en tijden op beide wegvakken van toepassing. Deze wordt ook
toegepast, dus parkeer uw auto daar niet.

De Oude Sluis, de Koninginnenlaan wordt op die dag tussen 12.00 - 16.00 uur afgesloten, voor zover dat noodzakelijk is. Verkeersregelaars zijn aanwezig om aanwijzingen te geven.

Veiligheid voorop!

Er worden op diverse plaatsen dranghekken geplaatst. In verband met de veiligheid verzoeken wij u kinderen niet op of voor de hekken te plaatsen.
De kippenbrug blijft na de doorkomst van de Sint openstaan tot na de rijtoer. De Hoge brug (Molenbrug) op de Lekstraat wordt afgesloten voor het publiek. De terrassen van de horeca langs de route zullen leeg zijn, om voor iedereen een maximaal zicht op de stoomboot en de Sint mogelijk te
maken.

Toiletten

De organisatie zal met bordjes aangeven bij welke horeca ondernemingen op de Dorpsstraat uw kind naar het toilet kan.

EHBO en zoekgeraakte kinderen

De EHBO post is gesitueerd aan het begin van de Prins Hendriklaan (Oranjebrug), vlakbij de klimtoren.
Zet uw mobiele telefoonnummer op de hand van uw dochter of zoon, zodat de organisatie u snel kan herenigen met uw kind indien u elkaar uit het oog bent verloren. De organisatie is te vinden bij de EHBO stand, daar kunt u ook melding doen dat uw kind is zoekgeraakt of zoekgeraakte kinderen naar
toe brengen.

Fietsenstallingen

Op de Handelskade nabij de Wilhelminabrug en op de hoek van de Oranjestraat/Rijnlaan zijn fietsenstallingen aanwezig. Ga met uw fiets niet het evenementengebied in, maar maak gebruik van deze voorzieningen.

Op de kaart met de verkeerssituatie kunt u zien waar u wel of niet mag parkeren en dergelijke. Let op: hier is een wegsleepregeling van toepassing.

Bezoek Binnenstad

Om 15.00 uur start het voorprogramma in de kuil op het podium (het verdiepte winkelplein aan Lage Raadstede). Hier komt de Sint tussen 16.15 - 17.30 uur ook naar toe om de aanwezige kinderen te begroeten.

Programma welkomstfeest
15.00 uur:
Start van het voorprogramma op het podium in het verdiepte winkelplein aan de Laag Raadstede

16.00 uur:
De aankomst van Sinterklaas bij parkeerterrein P-West

16.00-16.30 uur: Sinterklaas loopt door het overdekte gedeelte van Cityplaza naar het middenplein van Cityplaza. Daarna loopt Sinterklaas naar de Markt en loopt vervolgens via de Binnenstede door naar de Raadstede. Bij de Raadstede, ter hoogte van Bram Ladage, neemt Sinterklaas plaats in een
vervoermiddel. Dit vervoermiddel rijdt vervolgens via het Stadsplein, het Stadsbalkon naar de lift van de Laag Raadstede.

16.30-17.30 uur :
Sinterklaas neemt plaats op het podium en heeft daar een zitting