SIGRA - 1,5 daagse HRM-Netwerk Ziekenhuizen


11-11-15
SIGRA - 1,5 daagse HRM-Netwerk Ziekenhuizen

Op 17 en 18 september 2015 vond de 1,5 daagse van het HRM-netwerk Ziekenhuizen plaats. De bijeenkomst stond dit jaar in het teken van de `strategische arbeidsmarkt'. Sylvia Bazuin, hoofd opleidingen van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (nu OLVG West) nam het HRM-netwerk mee in de ervaringen
van en acties bij ZONN en SPInOV. Ook is gesproken over de ontwikkelingen in de zorgsector die vragen om gezamenlijke acties op het gebied van arbeidsmarkt.

Tijdens de jaarlijks terugkerende 1,5 daagse worden ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarkt besproken, resultaten van het afgelopen jaar geevalueerd en speerpunten voor het volgende jaar vastgesteld.

Speerpunten 2016

* Samenwerking op het gebied van opleiden specialistisch verpleegkundigen
De ontwikkelingen in de zorgsector hebben hun weerslag op de opleidingsplaatsen binnen de ziekenhuizen. In tijden van bezuiniging en krimp nemen over het algemeen de opleidingsplaatsen af. Als gevolg hiervan dient zich dan een aantal jaren later vaak een tekort van bijvoorbeeld
gespecialiseerd verpleegkundig personeel aan, de zogenaamde `varkenscyclus'. Het HRM-netwerk zet zich in afstemming met ZONN in voor een stabiele regionale arbeidsmarkt.
* Mobiliteit
Sinds 1 mei is het digitale mobiliteitsplatform Zorg Werkt Zeker operationeel. De bij het HRM-netwerk aangesloten ziekenhuizen gaan allemaal gebruik maken van het digitale mobiliteitsplatform.
* Miniconferentie
In 2015 organiseerde het HRM-netwerk een miniconferentie met als thema `bevlogenheid en betrokkenheid' voor HR-professionals van de ziekenhuizen. In 2016 wordt hier een vervolg aan gegeven.
* Campagne Helden in Wit
Dit najaar wordt het platform `Helden in Wit' gelanceerd. Het platform vormt de basis voor een gezamenlijke campagne ter promotie van het verpleegkundig beroep in het ziekenhuis en is gericht op scholieren (14-17 jaar).

Gezamenlijke bijeenkomst HRM-netwerken

Begin 2016 wordt er een gezamenlijke bijeenkomst georganiseerd met het HRM-netwerk Care, om ervaringen uit te wisselen en verbindingen te leggen.

Neem voor meer informatie over het HRM-netwerk Ziekenhuizen contact op met Anne de Boer van SIGRA

* Email this pagina