EMTE richt zich op kwaliteit met nieuwe winkelformule

woensdag 11 november 2015 09:56 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Sligro B.V.

Bugemeester van Rheden, mevrouw Wingerden-Boers, opende vanochtend in Dieren de eerste pilotwinkel in de nieuwe formule 'EMTE 3.0'. Met de nieuwe formule gaat EMTE zich richten op meer kwaliteit en een groter aanbod verse producten. Of volgens de keten: 'Een supermarkt waar beleving en inspiratie rondom goed en lekker eten voorop staat. Een supermarkt met de kwaliteit van de speciaalzaak en met de prijzen van een supermarkt.'

De pilotwinkel van bijna 1.300 m2 is volledig verbouwd en heeft een complete metamorfose ondergaan. De huisstijl is gemoderniseerd en de winkelinrichting is aangepast om het winkelplezier te vergroten. In de nieuwe EMTE formule is gekozen voor een geheel eigen en onderscheidende koers. Het aantal artikelen is met ca. 13.000 ongeveer gelijk aan de oude winkel. Wel is er een volledig nieuwe verdeling over de groepen. Aanzienlijk meer vers, in aantal ongeveer evenveel houdbaar food maar daarbinnen tal van assortimentswisselingen en beduidend minder in non food.

Een volgende stap

EMTE is het afgelopen decennium als supermarktformule snel gegroeid. Na de samenvoeging van diverse supermarktformules zoals het oorspronkelijke EMTE, Golff, Edah en Sanders tot een nieuwe EMTE formule, wordt nu met de introductie van de nieuwe EMTE formule de volgende stap gezet naar de kwaliteitsleider onder de Nederlandse supermarkten.

EMTE 3.0: de pilotwinkel

Nog meer dan voorheen worden producten op de verschillende versafdelingen in de winkel bereid. De medewerkers op deze afdelingen krijgen letterlijk een podium van waaruit ze klanten helpen en adviseren. Centraal in de winkel is ruimte vrijgemaakt voor 'de keuken van EMTE'. Op deze afdeling komt een aantal innovaties bijeen. Er worden verse maaltijd-, lunch-, rauwkost- en fruitsalades gemaakt. Er zijn diverse smaken ambachtelijke vruchtenyoghurts, vers gemaakte pizza's en een uitgebreid assortiment tapas en droge worsten. In de winkel worden verse noten gebrand.

De kaasafdeling is uitgebreid met een groot aantal nieuwe soorten buitenlandse kaasjes, afkomstig uit het enorme assortiment van 'groothandelsbroer' Sligro. Op de vleeswarenafdeling is het aanbod verder uitgebreid met verschillende soorten Spaanse en Italiaanse specialiteiten.

Als slagerij heeft EMTE een naam hoog te houden. Zes jaar op rij werd EMTE uitgeroepen tot de supermarkt met de beste slagerij van Nederland. In de vernieuwde winkel wordt de slagerij afdeling uitgebreid met een bedieningsafdeling waarin met het seizoen wisselende specialiteiten en verse maaltijden worden aangeboden.

De bakkerij is een blikvanger in de supermarkt geworden. Met deze afdeling brengen we het ambacht weer terug op de winkelvloer. Diverse soorten kleinbrood gaan vanaf het deegstukje eerst in de rijskast om daarna door de dag heen te worden gebakken tot dagverse puntjes en bolletjes. Aan het assortiment is een nieuwe lijn ambachtelijke broden toegevoegd die eveneens vanaf het deegstuk in de winkel worden gebakken. Een volledige focus op vers.

Het vervolg

Na Dieren worden binnenkort nog twee winkels omgebouwd tot pilot-winkel. Qua marktgebied en type winkel zullen deze complementair zijn aan de winkel in Dieren en daarmee als pilot-trio het winkelbestand van EMTE afdekken. Na Q1 in 2016 wordt de pilot geevalueerd.