Aangehouden voor wapenbezit


Aangehouden voor wapenbezit

Laatste update:
12-11-2015 | 08:56

Bergen op Zoom - In de Fabriekstraat in Bergen op Zoom is vannacht om ongeveer 00:20 uur een 29-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden omdat hij in het bezit was van een verboden wapen.

Even tevoren zagen agenten hem rijden op een snorfiets. De man had zijn verlichting niet aan. Omdat de agenten hem hierop wilden aanspreken gaven ze hem een stopteken. Dit stopteken werd door de man genegeerd en hij ging er vandoor. Na een achtervolging die leidde tot in de Fabriekstraat
konden de agenten hem staande houden.



Alarmpistool

Omdat de man geen identiteitsbewijs kon overleggen hebben de agenten hem gefouilleerd om erachter te komen of hij iets bij zich had waaruit zijn identiteit naar voren kon worden gehaald. Ze keken ook in de tas die hij bij zich had en daar troffen ze, buiten een aantal inbrekersgereedschappen,
ook een alarmpistool aan.

De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek ook nog dat hij boetes had openstaan voor een bedrag van bijna vierduizend euro.



In beslag genomen

Zowel de inbrekersgereedschappen als het alarmpistool zijn door de agenten in beslag genomen, de scooter waar de man op reed wordt buiten gebruik gesteld vanwege de openstaande boetes. De verdachte is in verzekering gesteld en vandaag gaan de agenten verder met het onderzoek.