Uitreiking Peeltrofee 2015


Geplaatst op woensdag 11 november 2015
[IMG]

'Vers-hoppen' uit Someren-Heide en de restauratie van de Middeleeuwse kerkhofmuur uit Lierop zijn op een verdienstelijke tweede en derde plaats geeindigd bij de Peeltrofee die afgelopen donderdag werd uitgereikt. De Peeltrofee is een prijs die het Peelnetwerk uitreikt aan een organisatie of
inwoner met het beste idee dat een unieke bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van leven in de Peel. De Brabantse Volksopera uit Asten troefde beide initiatieven uit onze gemeente op het allerlaatste moment af en won een kunstwerk en een cheque van EUR 5.000,-.

Top 3

Uit de 17 projecten die dit jaar waren ingediend, was door het publiek een top 5 bepaald. Hieruit had de jury er drie genomineerd voor de Peeltrofee: "Restauratie middeleeuwse kerkhofmuur" uit Lierop, "Mistero, Brabantse Volksopera" uit Asten en "VerS-Hoppen" uit Someren-Heide. Alle drie de
initiatieven dragen op hun eigen manier bij aan de leefbaarheid in hun eigen omgeving en om die reden waren zij ook genomineerd door de jury.

Initiatieven door bewoners

Net als het winnend project werden ook de twee projecten uit Someren geroemd vanwege het feit dat de initiatieven door de bewoners zelf zijn opgezet. Volgens de jury is Mistero de winnaar omdat het realiseren van de Brabantse Volksopera bijdraagt aan het historische besef in de Peelregio.
De gemeente Someren is trots dat de twee Somerense initiatieven samen met de Astense bijdrage dit jaar de top 3 vormden en hoopt dat deze successen wellicht anderen inspireren tot nieuwe ideeen. Kijk voor meer informatie op www.peeltrofee.nl.