Crisisnoodopvang vluchtelingen


Vanwege de grote toestroom van vluchtelingen heeft ook gemeente Langedijk een dringend verzoek ontvangen van het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) om crisisnoodopvang te verzorgen. Gemeente Langedijk geeft gehoor aan deze oproep door met ingang van
vrijdag 20 november tot zondag 29 november maximaal 185 vluchtelingen op te vangen in sporthal Geestmerambacht in Noord-Scharwoude.

In september heeft de raad een motie aangenomen waarin het college werd opgeroepen samen met het COA te onderzoeken op welke manier de gemeente Langedijk bij kan dragen aan de tijdelijke opvang van vluchtelingen. Uit de regio is het verzoek gekomen om mee te werken aan het opvangen van
vluchtelingen. De gemeente Langedijk heeft besloten de sporthal voor maximaal 9 dagen beschikbaar te stellen.

De sporthal voldoet aan alle eisen die het COA stelt. De tennishal, gymzaal, een aantal kleedkamers en de kantine van Handbalvereniging Lacom worden in gebruik genomen voor de opvang van vluchtelingen. Alle andere geplande activiteiten gedurende de periode 18 november tot en met 30 november
kunnen geen doorgang vinden. De sportzaal (westzijde) inclusief drie naastgelegen kleedkamers blijven beschikbaar voor (sport)activiteiten.

Informatiebijeenkomst
De gemeente organiseert op vrijdagavond 13 november 2015 van 16.30 tot 19.30 uur een inloopbijeenkomst in sporthal Geestmerambacht voor omwonenden en gebruikers van de sporthal. Deze personen hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. U kunt tussen deze tijden binnenlopen voor vragen.
Op www.gemeentelangedijk.nl vindt u actuele informatie over de crisisnoodopvang van vluchtelingen. Hier wordt ook een lijst geplaatst met veelgestelde vragen en antwoorden.

Vrijwilligers
Voor het gereedmaken van de crisisnoodopvang en gedurende de opvang maakt de gemeente graag gebruik van vrijwilligers. Later vandaag volgt op deze website informatie hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.